Cocu aangeslagen na verlies bij NAC: 'Dit is een dreun'

De 2-1 nederlaag tegen NAC Breda is bij trainer Phillip Cocu van PSV keihard aangekomen. De coach was na de verliespartij niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de tweede helft.

Cocu aangeslagen na verlies bij NAC: 'Dit is een dreun'

PSV ging in Breda met een 1-0 voorsprong rusten dankzij een treffer van Jürgen Locadia, maar na de pauze gingen de Eindhovenaren ten onder. Kees Kwakman sloeg twee keer doeltreffend toe bij standaardsituaties. Door het verlies zakte PSV op de ranglijst naar de achtste plaats.

'Het was van onze kant heel slecht', stelde Cocu onomwonden voor de camera's van FOX Sports. 'We gaven de gelijkmaker weg bij een standaardsituatie en daarna kwamen we niet meer in de wedstrijd. Bij een 1-1 stand is een duel niet voorbij, maar we zakten helemaal weg. De energie leek op. Dat kan ook met de wedstrijd van donderdag (Europa League-duel met Dinamo Zagreb, red.) te maken hebben.'

Cocu neemt het zijn spelers kwalijk dat zij keer op keer stonden te schutteren bij corners en vrije trappen. 'Op dat soort momenten moet je gewoon scherp zijn. Dat waren we niet', vervolgt de aangeslagen trainer. 'Deze nederlaag is een dreun, voor de spelers en voor mij. Ik ben hier pas over een paar dagen overheen.'

Volgens Cocu is het goed dat er volgend weekend geen competitiewedstrijd op het programma staat. 'Veel jongens gaan even naar hun nationale elftal. Ik hoop dat ze daarna weer fris terugkomen', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's