Resultaten van PSV buiten Eindhoven zijn historisch slecht

PSV maakt een historisch zwakke periode door in de Eredivisie. Die beroerde cijfers liggen vooral verankerd in de wedstrijden buiten het eigen Philips Stadion.

Resultaten van PSV buiten Eindhoven zijn historisch slecht

Na zeven uitwedstrijden in dit Eredivisieseizoen herbergt de tussenbalans van PSV één overwinning, twee gelijke spelen en vier nederlagen. De ploeg van trainer Phillip Cocu begon nog voortvarend aan het seizoen met een zege bij ADO Den Haag (2-3), maar leed daarna zes keer op rij puntenverlies.

Dat gebeurde achtereenvolgens in de duels met Heracles Almelo (1-1), FC Twente (2-2), AZ (2-1), FC Groningen (1-0), Roda JC Kerkrade (2-1) en NAC Breda, dat zondagmiddag met 2-1 te sterk bleek voor de formatie van Cocu.

Het is pas voor de twaalfde keer in de Eredivisiehistorie van de club dat PSV minstens zes uitwedstrijden op rij geen overwinning behaalde. Voor het laatst gebeurde dat in de periode tussen 22 januari en 11 april van 2012 (ook zes keer op rij geen winst). De slechtste reeks in de clubhistorie behelst elf duels op rij zonder uitzege (oktober 1971-maart 1972).

Zeldzame reeks uitnederlagen
Dat PSV zijn laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie stuk voor stuk verloor, is uiterst zeldzaam te noemen. Een dergelijk zwakke serie overkwam de club uit Eindhoven pas vier keer eerder op het hoogste niveau.

Voor het laatst gebeurde dat tijdens het seizoen 2011/12, toen het PSV onder trainer Fred Rutten verloor bij FC Groningen (3-0) en NAC (3-1) en daarna onder Ruttens tijdelijk opvolger Phillip Cocu ook onderuit ging bij Ajax (2-0) en RKC Waalwijk (2-1).

Met die reeks nederlagen komt een stokoud clubrecord steeds meer in beeld voor PSV. Dat staat op vijf uitnederlagen op rij en dateert van de periode oktober-december 1967. Als de Eindhovenaren op 1 december ook de uitwedstrijd tegen Feyenoord verliezen, dan is een evenaring van dat record een feit.

Bekijk hier al onze video's