PSV loopt op eigen veld weer averij op in titelrace

Reacties

PSV heeft tegen Heracles Almelo voor de derde keer op rij punten laten liggen in een competitiewedstrijd op eigen veld: 1-1. Het gebrek aan scherpte voor de goal brak de ploeg van trainer Phillip Cocu weer op. Koploper Feyenoord kan zondag op bezoek bij NEC daardoor uitlopen naar negen punten voorsprong.

PSV loopt op eigen veld weer averij op in titelrace

Vier dagen voor het Champions League-bezoek aan Bayern München was het voor PSV zaak weer eens een thuiswedstrijd te winnen. Dat was in de Eredivisie sinds de overwinning op AZ (1-0) op 14 augustus immers niet meer gelukt, voornamelijk door een gebrek aan koelbloedigheid voor het doel. Ook tegen het niet bijster goed aan het seizoen gestarte Heracles speelde dat euvel de kampioen van Nederland weer parten.

Luuk de Jong scoorde dit seizoen in uitwedstrijden al vier keer, maar in het Philips Stadion wil de bal er maar niet in voor de PSV-captain. Ook zaterdagavond was dat weer het geval. Zo hield Bram Castro zijn kopbal in de zeventiende minuut via de paal uit zijn doel en knikte de 26-jarige aanvaller uit een voorzet van Steven Bergwijn, die opnieuw in de basis begon, na 38 minuten net naast.

Siem de Jong moest zich schikken in een rol als controlerende middenvelder en viel na zeventig minuten geblesseerd uit. Niet Andrés Guardado, maar Olexandr Zinchenko verving hem.
Siem de Jong moest zich schikken in een rol als controlerende middenvelder en viel na zeventig minuten geblesseerd uit. Niet Andrés Guardado, maar Olexandr Zinchenko verving hem.

Het was sowieso niet de avond van de gebroeders De Jong. Siem mocht als vervanger van Andrés Guardado starten, maar stond in de voor hem ongebruikelijke rol als controleur aan de basis van de tegengoal. Thomas Bruns troefde hem op de eigen helft af, Samuel Armenteros profiteerde door de bal over Jeroen Zoet te stiften. De baaldag van Siem de Jong was compleet toen hij in de zeventigste minuut met een blessure van het veld moest.

PSV joeg toen alweer op de zege, omdat Pereiro een snel antwoord had op de 0-1. De Uruguayaan hoefde de bal alleen maar binnen te tikken, nadat Castro opnieuw had gered op een kopbal van Luuk de Jong. Ook na rust bleef de 34-jarige Belg een sta-in-de weg, hoe vlammend het schot van Bergwijn of geplaatst de kopbal van opnieuw Luuk de Jong ook was. Omdat invaller Olexandr Zinchenko naast volleerde, mocht Heracles blijven hopen op het derde gelijkspel op rij.

In de 87ste minuut moest Castro wél in actie komen bij een schot van afstand van de actieve Zinchenko, maar weer bleef de zo vurig gewenste treffer uit. Zo zorgde de man die nog een blauwe maandag voor PSV keepte ervoor dat ook de landskampioen niet zonder zorgen toewerkt naar het duel met het kwakkelende Bayern. Dat de ploeg van trainer John Stegeman in Eindhoven een punt pakte, mag gerust historisch worden genoemd. Sinds 1964 had PSV alle dertien onmoetingen gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.