Cocu: 'We hebben in Eredivisie iets goed te maken'

Reacties

PSV hervat zaterdag het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Eindhovenaren spelen vier dagen later de belangrijke uitwedstrijd in de Champions League tegen Bayern München, maar de focus ligt eerst op de Eredivisie.

Cocu: 'We hebben in Eredivisie iets goed te maken'

'Er komen veel wedstrijden aan', merkte trainer Phillip Cocu vrijdag op. 'We zullen een goede serie neer moeten gaan zetten om te zien of we de achterstand kunnen verkleinen. Het is eerst aan ons om geen fouten te maken. In de Eredivisie spelen we nu twee thuiswedstrijden, daar hebben we iets goed te maken. We hebben thuis te veel punten laten liggen.'

'De positie die we nu innemen op de ranglijst willen we verbeteren. Dat kan alleen door wedstrijden te winnen. Dan kun je het je niet permitteren over de wedstrijd tegen Heracles heen te kijken.'


Cocu, die vrijdag Santiago Arias als laatste van zijn internationals terug zag keren op De Herdgang, lijkt te moeten gaan puzzelen. PSV heeft te maken met blessures van Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix en twijfelgevallen als Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin. 'We hebben te maken met een paar twijfelgevallen. We zullen zaterdag de knoop doorhakken. Isimat heeft eerder een terugval gehad maar heeft wel weer meegetraind.' De landskampioen beslist zaterdagmiddag op de afsluitende training wie er wel en wie er niet inzetbaar is.

Het is aannemelijk dat de Eindhovenaren met een behoorlijk gewijzigd middenveld zullen starten. Met het ontbreken van Hendrix en het recente blessureleed van Guardado, lijken Bart Ramselaar en Siem de Jong in de basis te starten. Davy Pröpper zou dan het middenveld compleet maken.

Zoet
Bij het wekelijkse persuurtje kwam ook de rol van Jeroen Zoet ten sprake. De doelman werd door bondscoach Danny Blind naar de bank verwezen. Cocu liet zich eerder weinig lovend uit over de beslissing om Maarten Stekelenburg te promoveren tot eerste doelman. Aan Zoet, die een paar dagen later terugkeerde op het trainingsveld, had de trainer naar eigen zeggen niks gemerkt.

'Jeroen is prima teruggekomen. Het is een hele goede prof. Hij richt zich nu op PSV. Naar mijn weten heeft hij goed getraind bij het Nederlands elftal. Hij is mentaal sterk. Ik vind ook dat hij goed staat te keepen', aldus Cocu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.