PSV kan gebruikmaken van herfstdip bij knarsend Bayern

Reacties

'Kansloos', zo klonk het in koor toen er net na de loting gevraagd werd naar de kansen van PSV in de Champions League tegen Bayern München. Maar inmiddels zal de hoop in Eindhoven voorzichtig zijn toegenomen.

PSV kan gebruikmaken van herfstdip bij knarsend Bayern

Bayern is immers bepaald niet in vorm. De aanpak van de nieuwe trainer Carlo Ancelotti leidde tot een overdonderend begin van het seizoen. De Duitse grootmacht won de eerste acht officiële duels met de indrukwekkende doelcijfers 27-1. Met de intrede van de herfst lijkt aan de lichtheid van het bestaan echter een einde gekomen.

Het puntenverlies tegen 1. FC Köln en de nederlaag bij Atlético Madrid staan niet op zich, maar passen in een reeks van vier zwakke wedstrijden die Bayern München in een tijdspanne van slechts twee weken afwerkte. De 3-1 overwinning op FC Ingolstadt 04 kwam tot stand door werkvoetbal. De onverdiende 1-0 bij Hamburger SV viel pas in de 88ste minuut.

Het knarst dus in de muil van de wolf en dan knarst het direct ook in de monden van de vedetten. Xabi Alonso, de middenvelder die structuur in het spel moet aanbrengen, klaagt dat hij te weinig afspeelmogelijkheden heeft. Vrije verdediger Mats Hummels mistlopende mensen in de diepte, waardoor hij zijn verticale passes niet kwijt kan. Doelman Manuel Neuer mist de laatste weken snelheid in de combinaties en tempowisselingen om een goed georganiseerde tegenstander uiteen te spelen. Verdediger Jérôme Boateng miste in Madrid beweging en werklust bij zijn aanvallers. Spits Thomas Müller mist het doel, al weken achtereen. In de competitie maakte de oer-Bayer nog geen enkele goal.

Het bastion vertoont barstjes, als je er maar voldoende hard tegenaan beukt. Atlético Madrid onderstreepte dat door in het onderlinge Champions League-duel meer honger, meer agressie en meer energie op te roepen. Een paar dagen later werd de speelwijze van Atlético min of meer gekopieerd door 1. FC Köln. Vanuit een gesloten organisatie en een gepassioneerde weerstand werd Bayern München op 1-1 gehouden. En zelfs het kleine FC Ingolstadt 04 bewees het vorige maand in de Allianz Arena. De spelers van Ancelotti zijn kwetsbaar als je ze voortdurend dicht op de huid zit.

In de nieuwe Voetbal International is een zes pagina's tellende reportage over Bayern München te lezen. Kan de Duitse topclub eigenlijk zonder Pep Guardiola? De VI ligt nu in de winkels!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.