Heracles lijkt welkome gast in doelpuntarm Philips Stadion

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV kan zich zaterdagavond voor eigen publiek tegen Heracles Almelo geen puntenverlies permitteren in de strijd om de landstitel.

Heracles lijkt welkome gast in doelpuntarm Philips Stadion
Speelronde: 9
Aftrap
: zaterdag 15 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter
: Bas Nijhuis

• PSV liep al dit seizoen al averij op tegen FC Groningen (0-0), Feyenoord (0-1) en SC Heerenveen (1-1) en heeft reeds zeven punten minder dan koploper Feyenoord. Met zeven punten bezet Heracles de dertiende positie.

• Slechts eenmaal, in 1964, triomfeerde Heracles in Eredivisie-verband op bezoek bij PSV. De Eindhovenaren realiseerden liefst veertien overwinningen, terwijl het duel eenmaal onbeslist eindigde.

• De laatste keer dat PSV minimaal zeven punten minder had dan de lijstaanvoerder was in het seizoen 2013/14, het grotendeels mislukte eerste seizoen onder Phillip Cocu. In de voorbije twee jaargangen zat PSV altijd dicht op het vuur, als het niet zelf bovenaan stond.

• De toeschouwers in het Philips Stadion zagen tijdens deze Eredivisie-jaargang slechts twee treffers, van PSV'er Héctor Moreno en Feyenoorder Eric Botteghin. In alle andere stadions vielen ten minste zes doelpunten meer. Belangrijke toevoeging: er werden tot nu toe slechts drie duels gespeeld in het Philips Stadion.

Davy Pröpper, tot nu toe de meest productieve PSV'er dit seizoen.
Davy Pröpper, tot nu toe de meest productieve PSV'er dit seizoen.

• Heracles Almelo is een van de favoriete opponenten van Luuk de Jong. In de negen eerdere Eredivisie-duels die hij afwerkte met de club uit Overijssel had de aanvaller een rechtstreeks aandeel in acht doelpunten (zes goals, twee assists).

• Deze jaargang moet De Jong zijn duivels nog ontbinden. Davy Pröpper is met zes goals in alle competities tot nu toe de clubtopscorer van de Eindhovenaren, twee meer dan De Jong.

• Stunten is vaak te veel gevraagd voor Heracles. De formatie uit Almelo zette slechts één van de laatste veertig uitwedstrijden tegen de traditionele topdrie in winst om. Feyenoord was in oktober 2013 het slachtoffer in De Kuip.

• Heracles kwam in de eerste achtste speelrondes tot slechts zeven doelpunten. De laatste keer dat de ploeg minder vaak had gescoord in dit stadium van de competitie was in het seizoen 1965/66, toen de teller op zes goals stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.