PSV hofleverancier na afmeldingen bij Oranje

Reacties

Na de mutaties van deze week is PSV plots hofleverancier van het Nederlands elftal. De Eindhovenaren leveren vier spelers af voor het keurkorps van bondscoach Danny Blind.

PSV hofleverancier na afmeldingen bij Oranje

Begin november werd het selectiebeleid van Blind nog gekraakt door PSV-verdediger Joshua Brenet, die vond dat de Zeeuw zijn focus wel erg op Ajax richtte. 'Hij is een man van die club, dat speelt misschien een rol', zei Brenet tegenover Omroep Brabant. 'Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op. Dat valt ons wel op. Sommige dingen begrijpen wij gewoon niet.'

Aanvankelijk was Ajax hofleverancier van Oranje, maar Jairo Riedewald, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer haakten geblesseerd af. PSV levert, nu Jürgen Locadia is opgeroepen als vervanger van Eljero Elia, liefst vier spelers aan het Nederlands elftal. Ajax vaardigt drie spelers af, Feyenoord, Southampton, Newcastle United en Manchester United zijn ieder goed voor twee internationals.

Behalve Elia, Bazoer, Riedewald en Klaassen zijn ook Kenneth Vermeer en Virgil van Dijk met klachten afgehaakt. Met Arjen Robben was al afgesproken dat hij alleen in de oefeninterland tegen Wales van de partij zou zijn. Met twee goals leidde de 31-jarige aanvaller Nederland vrijdag naar een 3-2 zege in Cardiff.

De twintigkoppige selectie van Oranje

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging:
Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Erik Pieters (Stoke City), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).
Middenveld:
Jordy Clasie (Southampton), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).
Aanval:
Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.