PSV heeft Mexicaans international Guardado binnen

Reacties

PSV huurt Andrés Guardado voor één seizoen van Valencia. Na de medische keuring van maandag werd de overgang van de Mexicaan dinsdag officieel afgerond.

PSV heeft Mexicaans international Guardado binnen

Guardado (27) is een linksbenige speler die zowel op het middenveld als op de linksbackpositie kan spelen. Hij kan nog niet meedoen wanneer PSV het donderdag in Wit-Rusland voor de Europa League opneemt tegen Shakhtyor Soligorsk. Voor het competitieduel met Vitesse (zondag) is hij wél speelgerechtigd. Dit omdat Guardado ook een Spaans paspoort bezit.

De 108-voudig Mexicaans international speelt sinds 2012 voor Valencia, daarvóór speelde hij voor Club Atlas uit zijn vaderland en vijf seizoenen voor Deportivo La Coruña. Valencia verhuurde hem in januari van dit jaar voor de rest van het seizoen aan Bayer Leverkusen, waar hij slechts vier duels speelde en nauwelijks indruk maakte. De afgelopen jaren speelde Guardado zowel linksback, linkshalf als linksbuiten. In Eindhoven krijgt hij rugnummer 18.

De Mexicaan, na Carlos Salcido en Maza Rodríguez de derde ooit in Eindhovense dienst, toonde zich op de clubsite vereerd. 'Ik ben heel tevreden en kijk uit naar een mooi seizoen, waarin ik wil spelen om de prijzen. Dit is een geweldige club en ik hoop hier succesvol te mogen zijn', aldus Guardado. Hij zal zijn opwachting dinsdag al maken tijdens de besloten training van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.