Alleen medische keuring scheidt Guardado nog van PSV

Reacties

PSV is weer een stap dichter bij het aantrekken van Andrés Guardado. De kersverse koploper van de Eredivisie heeft zowel met de Mexicaan als zijn club Valencia een mondeling akkoord bereikt over een huurovereenkomst van één seizoen.

Alleen medische keuring scheidt Guardado nog van PSV

Het enige waar alle partijen nog op wachten is de medische keuring, die maandag moet plaatsvinden zodra de 27-jarige linkspoot voet aan de grond heeft gezet in Eindhoven. 'We hopen hem 's middags te keuren', bevestigt Marcel Brands tegen Voetbal International. 'Als dat zoals verwacht verloopt, hebben we een akkoord', aldus de technisch directeur van PSV.

Vervolgens zal Guardado nog wel even geduld moeten hebben voor hij zijn debuut kan maken. Donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk is de multifunctionele middenvelder immers nog niet speelgerechtigd. Daarvoor moet PSV wachten tot het hoofdtoernooi. Omdat de WK-ganger ook een Spaans paspoort bezit, kan hij zondag tegen Vitesse wel in actie komen.

Overigens ging ook Phillip Cocu al in op de naderende komst van Guardado. De trainer van PSV noemde de afgelopen seizoen door Valencia aan Bayer Leverkusen verhuurde middenvelder 'een multifunctionele speler met een goed linkerbeen. Hij maakt ons weer wat completer'. Guardado speelde de laatste jaren zowel linksback, linkshalf als linksbuiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.