PSV bewijst Smeets wederdienst, Griezmann haat Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

PSV bewijst Smeets wederdienst, Griezmann haat Ronaldo

• Tijdens het Jupiler League-duel tussen Jong PSV en De Graafschap op De Herdgang klonk een bijzondere mededeling. De pinpas van ene B. Smeets was gevonden. En jawel, het bleek om middenvelder Bryan Smeets te gaan. De geblesseerde middenvelder van de ploeg uit Doetinchem kreeg zijn pasje in de rust overhandigd van een steward. Smeets kon het zich prima permitteren zijn financiële hebben en houden rond te slingeren in Eindhoven: de 23-jarige Limburger bracht PSV vorig seizoen de titel door te scoren in de kampioenswedstrijd tegen Ajax.

'Ik kwam Griezmann op vakantie tegen in een restaurant in Miami. Hij liep naar mijn tafel en zei met een glimlach: "Cristiano, ik haat je"'
Cristiano Ronaldo won afgelopen zomer in korte tijd twee finales van Antoine Griezmann. Eerst met Real Madrid tegen Atlético Madrid in de Champions League, later versloeg de Portugees het Frankrijk van Griezmann in de EK-finale. De Fransman was dat nog niet vergeten en liet Ronaldo op vakantie even fijntjes weten wat hij van hem vond. (France Football)

'Alexis is altijd vroeg op de club en dan zie ik hem altijd praten met de trainer, daar is wel iets gaande'
Alex Iwobi werd door Soccer AM gevraagd wie het lievelingetje van manager Arsène Wenger bij Arsenal is. De Nigeriaanse aanvaller vertelt dat zijn trainer wel érg goed overweg kan met Alexis Sánchez. Ook de kledingstijl van Per Mertesacker en de selfieverslaving van Granit Xhaka komen aan bod.

Tjaronn Chery, voormalig speler van FC Groningen en ADO Den Haag, had zaterdag een heerlijke pass in huis in het duel van zijn club Queens Park Rangers met Norwich City. Zijn splijtende pass werd afgerond door Sebastian Polter, waardoor de Londenaren er met een 2-1 zege vandoor gingen. Zijn gemiste strafschop in de derde minuut werd hem daardoor niet erg kwalijk genomen.

'Al mijn spelers zijn beter dan Pjanic. Allemaal, zelfs onze materiaalman is beter dan Pjanic. Ik ben niet boos op hem, maar ik ben trainer van AS Roma en al mijn spelers zijn beter. Pjanic speelt nu bij een andere club, terwijl ik de beste spelers ter wereld heb.'
• Wat Luciano Spalletti precies wil bereiken met zijn uitspraken is onduidelijk. Misschien kampt zijn ploeg met een gebrek aan vertrouwen? De trainer van AS Roma vindt het in ieder geval nodig om hard uit te halen naar Miralem Pjanic, die Roma afgelopen zomer voor 37 miljoen euro verruilde voor Juventus.

• Bij het duel tussen Maleisië en Cambodja werd weer eens duidelijk: zolang de scheidsrechter niet fluit, is het geen buitenspel.

Michael Bostwick van Peterborough United dacht een vrijstaande medespeler te hebben gevonden. Misschien moet de materiaalman de volgende keer andere shirts klaarleggen.

'Als ik technisch directeur zou zijn bij HSV, dan zou ik naar Boedapest rijden en Thomas Doll met de auto ophalen. Ik ben er ook zeker van dat hij zou instappen.'
Rafael van der Vaart ziet in Thomas Doll, de Ferencvaros-trainer met wie hij in Hamburg successen vierde, als de ideale man om Hamburger SV uit de problemen te helpen. (Kicker)

William Gallas en Samir Nasri waren allesbehalve vrienden toen ze samen voor Arsenal uitkwamen. De moeizame relatie tussen de twee Franse oud-internationals zorgde zelfs voor een uiterst treurig voorval in 2009, zo vertrouwde Gallas toe aan de Franse zender RMC. Daags na een verbale clash benaderde een vriend van Nasri hem. Gallas vertrouwde het zaakje niet helemaal en dat bleek terecht. De verdediger zag een taser. Overigens is het het verhaal van Gallas, Nasri heeft (nog) niet gereageerd.

• Het was zaterdag niet de avond van TEC-speler Randel Shakison...

• In de Premier League valt genoeg te verdienen. Maar die zilvervloot is nog niet gearriveerd voor Josh Tymon. De zeventienjarige verdediger, die zaterdag tegen Sunderland debuteerde in de hoofdmacht van Hull City, verdient volgens The Sun welgeteld 175 euro per week. Overigens hoeft hij allerminst te wanhopen. Marcus Rashford stond voor 580 euro per week in de boeken bij Manchester United toen hij vorig jaar met twee goals debuteerde in de Premier League. Een paar maanden later tekende de spits een nieuw contract, met een weeksalaris van 25 duizend euro.

• Zaakwaarnemers zijn er om de zaken van spelers te behartigen. Schijnbaar ligt het bij Geoffrey Kondogbia net iets anders. 'Ik ben de speler, dus je moet naar mij luisteren en naar niemand anders', aldus de middenvelder van Internazionale in reactie op de uitspraken van zijn zaakwaarnemer Jonathan Maarek. Die had namelijk gezegd dat Inter voor Kondogbia slechts een springplank was.

• De Milanese derby was zondag waarschijnlijk de laatste met Silvio Berlusconi als eigenaar van AC Milan. De Rossoneri-fans kwamen met een indrukwekkend eerbetoon aan de flamboyante oud-premier, die na dertig jaar zijn aandelen verkoopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.