PSG wint niet ondanks 300ste competitiegoal Ibrahimovic

Reacties

Na vijf zeges op rij heeft Paris Saint-Germain woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux weer eens punten laten liggen: 1-1. Zlatan Ibrahimovic maakte de driehonderdste competitietreffer van zijn carrière.

PSG wint niet ondanks 300ste competitiegoal Ibrahimovic

PSG kon het in Bordeaux uiteraard rustig aan doen, omdat de Franse titel al lang en breed binnen is. Dat was de afgelopen weken echter geen reden zich in te houden voor de ploeg van trainer Laurent Blanc. De laatste vijf competitieduels leverden allemaal zeges op (doelcijfers 20-1) mede dankzij acht doelpunten van Ibrahimovic. De spits scoorde ook nu weer.

De 34-jarige Zweed maakte na een uur zijn 36ste competitiegoal van het seizoen door raak te koppen uit een voorzet van Ángel Di María. Zeven minuten na de jubileumgoal van Ibrahimovic (nummer 300 in competitieverband) stond het echter alweer gelijk dankzij verdediger Nicolas Pallois. PSG, zonder Gregory van der Wiel, kon het eerste puntenverlies sinds 20 maart daarna niet meer voorkomen.

Het maakt allemaal ook weinig meer uit voor de ploeg uit Parijs, die toewerkt naar de Franse bekerfinale van zaterdag 21 mei tegen Olympique Marseille. Komende zaterdag wacht eerst nog de laatste thuiswedstrijd van het Ligue 1-seizoen tegen FC Nantes. Ibrahimovic - inmiddels goed voor 46 officiële goals - zal zich ook dan ongetwijfeld weer willen laten gelden, al liet hij zich wel wisselen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.