PSG heeft ook zonder grote sterren geen kind aan Saint-Étienne

Paris Saint-Germain heeft zijn suprematie in de Ligue 1 vrijdagavond nog maar eens benadrukt door met 4-0 te winnen van Saint-Étienne. Die zege kwam tot stand zonder Kylian Mbappé en Neymar.

PSG
PSG
4 - 0
Saint-Étienne

Mbappé ontbrak tegen Saint-Étienne vanwege een schorsing. Het Franse wonderkind werd op rechts vervangen door Ángel Di María. Ook Neymar was er niet bij in het Parc des Princes. De Braziliaanse superster kreeg rust, Julian Draxler verving hem in de basis.

Trainer Thomas Tuchel gaf verder Thomas Meunier en Juan Bernat een basisplaats. Zonder de nodige vaste basisspelers was PSG heer en meester. In de 22ste minuut controleerde Draxler de bal heerlijk met zijn hoofd, om met het daaropvolgende balcontact de 1-0 tegen de touwen te koppen.

Edinson Cavani benut een strafschop tegen Saint-Étienne.

De wedstrijd werd vlak na rust in het slot gegooid door Edinson Cavani. De ervaren sluipschutter werd tegen de grond gewerkt en benutte de penalty die daarop volgde zelf: 2-0. Het werd zelfs nog 4-0 voor de Franse kampioen. Een kwartier voor tijd schoot Di María op fraaie wijze raak na een goede aanval. Invaller Moussa Diaby (19) nam het slotakkoord voor zijn rekening.

PSG is na vijf wedstrijden nog altijd foutloos in de Ligue 1. Behalve vijftien punten heeft de grootmacht ook een doelsaldo van +13. Saint-Étienne staat elfde met zes punten.