Protestclub Wimbledon passeert MK Dons en schrijft historie

Reacties

Na veertien jaar is AFC Wimbledon rivaal Milton Keynes Dons voor het eerst in ieder geval voor even voorbij. Door de 1-3 zege van zondag op Oxford United staat de supportersclub uit Londen tiende in de League One, één punt boven MK Dons. Die club verhuisde in 2002 en veranderde van naam, maar een groot deel van de boze fans richtte een eigen vereniging op.

Protestclub Wimbledon passeert MK Dons en schrijft historie

Binnen tien jaar werkte AFC Wimbledon zich op van de krochten van het Engelse amateurvoetbal naar de League Two, het vierde niveau. Na de promotie van vorig seizoen en de degradatie van MK Dons uit het Championship komen de rivalen elkaar dit seizoen in de League One voor het eerst in competitieverband tegen. Op 10 december gaat AFC Wimbledon op bezoek bij de club waarvan veel fans het bestaan niet erkennen.

Nadat Wimbledon FC rond de eeuwwisseling werd overgenomen door een consortium kwam de wens om te verhuizen naar voren. Op het klassieke Plough Lane was geen ruimte om te groeien, oordeelden de nieuwe eigenaren. Wimbledon FC verhuisde naar Milton Keynes, dat ongeveer honderd kilometer van de oude thuishaven ligt.

Niet veel later richtte een deel van de fans in een Londense pub AFC Wimbledon op. De Engelse voetbalbond FA zag niet veel in de komst van de club, maar na veertien jaar draait AFC Wimbledon verdienstelijk mee in de League One. Het duel tussen de beide Dons staat garant voor behoorlijke spanningen. Voorlopig wint de clubliefde het dit seizoen van het geld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.