Prominenten voorspellen: 'PSV is in alle opzichten de beste'

Ajax? Nee! 'Nieuw elan kost in deze tijden van calculatievoetbal punten.' Feyenoord dan? Nee, wéér niet. Kijk maar naar hoe het Dirk Kuijt en zijn kameraden afgelopen zondag verging in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zo zien negen van de twaalf prominenten die in de nieuwe VI Seizoengids de Eredivisie-eindstand voor dit seizoen voorspellen dat tenminste. Voor hen is er maar één favoriet: PSV.

Prominenten voorspellen: 'PSV is in alle opzichten de beste'

Emile Schelvis is een van de kenners met een rotsvast vertrouwen in het Eindhovense bolwerk. Zij worden in zijn ogen kampioen. 'Ook als er nog een topspeler zou worden verkocht. PSV heeft én geld genoeg én inmiddels weer status voor goede vervangers.' Vorig seizoen bleek hij nog de prominent met het slechtste inschattingsvermogen, maar in 2014 was de commentator van Ziggo Sport alle elf tegenstrevers de baas. Kees Jansma pakte het goud in 2015 en Jeroen Grueter in 2016. Met miniem verschil klopte de NOS-commentator RTL-coryfee Wilfred Genee.

Na PSV, Ajax (slechts één stem, van VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink) en Feyenoord (één stem van FOX Sports-anchorman Kees Jansma en één van Valentijn Driessen van De Telegraaf) wordt AZ volgens de kenners de beste van de rest. Ook geloven de meesten in het plan van Erik ten Hag met FC Utrecht. En het aanstellen van Henk Fraser als trainer ziet bijvoorbeeld Hans Kraay junior als een uiterst verstandige zet van Vitesse. 'Die club wordt de revelatie als Fraser op de aanval durft te spelen en volle bak durft af te jagen.' Excelsior, Willem II en Go Ahead Eagles gaan volgens de kenners een zwaar seizoen tegemoet, terwijl Sparta Rotterdam het zeker moet gaan redden. Uitgesproken Spartaan Hugo Borst schaalt de promovendus zelfs in op plaats zes.

De VI Seizoengids ligt nu in de winkels of is via de webshop van VI te bestellen. Van de clubs uit de Eredivisie en Jupiler League bevat deze gids alle benodigde informatie: selecties, spelerspaspoorten, opstellingen, clubhistorie en -gegevens, teamfoto's en programma's. Daarnaast is er een volledige evenementenagenda voor de jaargang 2016/17, wordt er vooruitgeblikt door de VI Clubwatchers op het nieuwe seizoen en is er dus de voorspelling van prominenten. Bij de VI Seizoengids krijg je dit jaar ook gratis een cd met de grootste voetbalhits, die is samengesteld door de lezers van VI en de luisteraars van Radio 10.

Bekijk hier al onze video's