Promes: 'Robben is onvervangbaar voor dit Oranje'

Reacties

Met pure afmakers als Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar in de selectie van het Nederlands elftal staat bondscoach Guus Hiddink voor een belangrijke keuze: wie ondersteunt de man in de punt van de aanval vanaf de rechterkant nu Arjen Robben afwezig is? Quincy Promes heeft niet de illusie dat hij Robben kan doen vergeten.

Promes: 'Robben is onvervangbaar voor dit Oranje'

'Robben is onvervangbaar voor deze ploeg, een heel belangrijke schakel. Dat is een groot gemis', aldus Promes, die na het afhaken van Robben (buikspierblessure) alsnog een belletje kreeg van de bondscoach. Samen met Luciano Narsingh lijkt hij de voornaamste kandidaat voor de rechterspitspositie, die openligt nu de 31-jarige aanvaller van Bayern München er niet bij is.

Promes is gezien de pikorde niet de meest voor de hand liggende optie, maar verkeert wél in uitstekende vorm. De 23-jarige vleugelspits scoorde na de winterstop twee keer voor Spartak Moskou, terwijl de Russische competitie pas drie wedstrijden onderweg is. 'Het gaat lekker, ik ben clubtopscorer nu. Ik start vanaf rechts en krijg van daaruit m'n vrijheid. Momenteel gaat het goed. Ik ben fit en in vorm', zegt hij tegen de NOS.

Quincy Promes maakte op 14 september zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Spartak Moskou in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Torpedo (3-1).
Quincy Promes maakte op 14 september zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Spartak Moskou in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Torpedo (3-1).

De voormalige FC Twente-speler is getuige zijn zeven goals en drie assists van dit seizoen wel meer een scorende dan een diende speler. Mannen als Dost en Huntelaar lijken meer baat te hebben bij een basisplaats van Narsingh, die bij PSV al negen keer een goal van een ploeggenoot voorbereidde. Promes rekent zich daarom nog niet rijk. 'Narsingh speelt ook elke week en heeft veel kwaliteiten. De trainer heeft keuzes zat.'

In het voordeel van Promes spreekt dat Narsingh in 2015 pas één keer scoorde en één assist gaf. En dat is niet het enige. 'Het niveau ligt in Rusland toch wat hoger dan in de Eredivisie', stelt Promes. 'Voor m'n ontwikkeling is het een heel goede competitie om in te spelen. Fysiek en tactisch gaat het een stapje harder. Er lopen veel oudere spelers met meer ervaring, die zijn net wat verder dan de meeste spelers in de Eredivisie.'

Zaterdag zal tijdens het thuisduel met Turkije in de EK-kwalificatie blijken of dat voor Hiddink de doorslag geeft. Dinsdag speelt Oranje vriendschappelijk tegen Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.