Hiddink traint op plan B met Dost en Huntelaar

Reacties

Het Nederlands elftal heeft woensdag in voorbereiding op het EK-kwalificatieduel van zaterdag met Turkije getraind op plan B. Bondscoach Guus Hiddink zag op het trainingsveld van Quick Boys Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar als spitsenduo in actie.

Hiddink traint op plan B met Dost en Huntelaar

De twee in de Bundesliga actieve spitsen vormden bij de variant het aanvalsduo en werden vanaf de flanken ondersteund door Ibrahim Afellay en Wesley Sneijder. De flankspelers kregen de opdracht zo snel mogelijk voorzetten te geven.

In de rug van die vier werden Jordy Clasie en Daley Blind als controleurs neergezet. Georginio Wijnaldum kreeg de nummer 10-rol toebedeeld.

Debuut
Even later werd dezelfde trainingsvorm gedaan met Luuk de Jong als vervanger van Dost en Memphis Depay ten koste van Afellay. Voor Dost zou speeltijd zijn debuut in het Nederlands elftal betekenen. Plan B kan zaterdag uit de kast gehaald worden, mocht Oranje nog wat moeten forceren.

Voor Nederland is het duel in De Arena cruciaal. Oranje bezet in Groep A de derde plaats met zes punten uit vier duels. De achterstand op het nog schadevrije Tsjechië is daarmee al zes punten, terwijl nummer twee IJsland drie punten meer heeft. Turkije staat vierde en heeft twee punten minder dan de formatie van Hiddink.

Dinsdag, drie dagen na het cruciale duel met Turkije, treft Oranje Europees kampioen Spanje in een vriendschappelijk duel. Steunpilaren Robin van Persie en Arjen Robben zijn er vanwege blessures niet bij in de komende twee interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.