VI Vandaag: Hiddink bereidt Oranje voor, verslaving Kuijt

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Hiddink bereidt Oranje voor, verslaving Kuijt

Tweede training Oranje

Het Nederlands elftal traint vandaag om 11.45 uur op het veld van Hoofdklasser Quick Boys. Het is de tweede training op weg naar de interlands tegen Turkije (EK-kwalificatie, zaterdag) en Spanje (vriendschappelijk, dinsdag).

Het duel met de Turken is van groot belang voor Oranje, dat met zes punten uit vier duels derde staat in Groep A van de EK-kwalificatiereeks achter IJsland (negen) en Tsjechië (twaalf). Turkije (vier) zit Oranje op de hielen. De eerste twee landen plaatsen zich direct voor het EK, terwijl voor de nummer drie een play-off wacht. Oranje moet het tegen de Turken stellen zonder de geblesseerde sterspelers Robin van Persie en Arjen Robben.

Guus Hiddink met Nigel de Jong tijdens de training van dinsdag.
Guus Hiddink met Nigel de Jong tijdens de training van dinsdag.

Zoals altijd zijn de Oranje-watchers van Voetbal International ter plekke om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Kuijt verslaafd aan Feyenoord

Voetbal International nummer 13 is uit! Het kersverse nummer wordt vandaag bezorgd bij onze abonnees en is te koop in de winkels. Op VI Premium lees je een selectie verhalen uit de nieuwe VI. Verslaggever Martijn Krabbendam reisde af naar Istanbul voor een groot interview met Dirk Kuijt. De aanvaller van Fenerbahçe vertelt over zijn beslissing te stoppen als international, het leven in Turkije én zijn liefde voor Feyenoord. 'Feyenoord wint nooit wat. Toen ik er zat niet en nu niet. Toch blijft die club trekken. Het lijkt een soort verslaving.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 25 maart in... 2006

Verlengde Feyenoord het contract van trainer Erwin Koeman tot en met medio 2009. De Rotterdammers zijn dan zeer te spreken over de dat seizoen in Rotterdam debuterende trainer, hoewel de club dat seizoen niet verder komt dan de vijfde plaats. Het seizoen erna verliep, mede vanwege grote financiële problemen, dramatisch.

Erwin Koeman op het trainingsveld van Feyenoord. Rechts van hem Stein Huysemgems en Sammuel.
Erwin Koeman op het trainingsveld van Feyenoord. Rechts van hem Stein Huysemgems en Sammuel.

Koeman stapte aan het einde van het reguliere seizoen op, waarna Leo Beenhakker tijdens de play-offs de honneurs waarnam. Koeman vervolgde zijn loopbaan in 2008 bij Hongarije en werkte later bij FC Utrecht, FC Eindhoven en RKC Waalwijk. Hij is op dit moment werkzaam als assistent van zijn jongere broer Ronald, die tussen 2011 en 2014 wél succesvol was bij Feyenoord en nu bij Southampton.

Jarig

    Robbin Ruiter - doelman FC Utrecht (1987)
    René Meulensteen - adviseur Philadelphia Union (1964)
    Scott Sinclair - Aston Villa (1989)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.