Prins Ali vreest financiële gevolgen bij herverkiezing Blatter

Reacties

Ali bin Al-Hussein is het niet helemaal eens met bepaalde plannen van Michael van Praag. Dat liet de kandidaatvoorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) maandag weten.

Prins Ali vreest financiële gevolgen bij herverkiezing Blatter

De Jordaanse prins presenteerde maandag in Londen officieel het plan waarmee hij hoopt FIFA-voorzitter te worden. Daarin liet hij weten dat plannen om bijvoorbeeld het deelnemersveld van het WK uit te breiden niet puur moeten worden gemaakt om stemmen te winnen. Datzelfde geldt voor de oproep om het WK 2018 niet in Qatar te houden, zo stelt hij.

Daarmee lijkt hij onder meer te doelen op eerdere uitspraken van zijn Nederlandse concurrent Michael van Praag. De KNVB-voorzitter maakte bij de presentatie van zijn plan bekend het WK te willen uitbreiden tot veertig landen. Een ander belangrijk aspect van het plan van Prins Ali is dat het WK officieel moet gaan roteren tussen de verschillende contintenten. Ook ziet hij het best gebeuren dat het WK in de toekomst wordt georganiseerd door verschillende landen, mogelijk zelfs uit verschillende continenten. Verder roept Al-Hussein tot meer transparantie op en is hij bang dat er grote sponsors zullen vertrekken als Sepp Blatter herkozen wordt.

Ook pleit hij voor technologische hulpmiddelen, zonder daarbij expliciet te noemen op welke gebieden dan precies. 'Ik wil de tradities van het spel behouden, maar ik ben tegelijkertijd ook progressief. Er zijn specifieke terreinen waarop technologie het spel zal verbeteren, zonder het te ontregelen.'

Van Praag
In het kader van campagnevoeren reist Van Praag dinsdag overigens af naar Egypte. In Caïro is het congres van de Afrikaanse voetbalbond, waarvan de landen zich al achter Blatter hebben geschaard. Van Praag gaat desondanks proberen stemmen te winnen. De verkiezing voor de voorzittershamer van de FIFA is op 29 mei. Naast Van Praag, Al-Hussein en Blatter doet ook de Portugees Luis Figo mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.