Prins Ali hoeft geen salaris als nieuwe FIFA-president

Reacties

Ali Bin Hussein heeft een bijzondere belofte gedaan in de aanloop naar de FIFA-presidentsverkiezingen. De Jordaanse prins pleit ook voor één WK-plek voor Oceanië.

Prins Ali hoeft geen salaris als nieuwe FIFA-president

'Ik denk dat ik mijn salaris aan een goed doel zal schenken, maar dat is mijn persoonlijke keuze', zei prins Ali in Auckland, waar hij campagne voert in de strijd om het presidentschap van de FIFA. Met zijn belofte wil hij ook onderstrepen dat het hem met name gaat om de wereldvoetbalbond te hervormen en niet om het persoonlijke gewin.

De Jordaanse prins had voor zijn gehoor in Nieuw-Zeeland meer om enthousiast over te worden. 'Ik ben totaal tegen een halve WK-plaats', refereerde hij aan het feit dat de vertegenwoordiger Oceanië altijd een play-off tegen een land uit een ander continent wacht als laatste obstakel. Voor Australië was dat aanleiding over te stappen naar de Aziatische bond.

Prins Ali, die het in mei 2015 bij de vorige verkiezingen moest afleggen tegen Sepp Blatter, is optimistisch gestemd. Op 26 februari zijn de Bahreinse sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Zwitser Gianni Infantino en de Fransman Jérôme Champagne de tegenstanders. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de verkiezing zal winnen, op voorwaarde dat alles op de juiste manier verloopt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.