Primeur voor Jong Ajax, De Graafschap kan juichen

Jong Ajax blijft in de Jupiler League in het spoor van VVV-Venlo. SC Cambuur en De Graafschap hadden vrijdag weer reden tot vreugde.

Achilles '29 – Jong Ajax 2-3
Jong Ajax heeft na drie vergeefse pogingen een positief resultaat geboekt bij Achilles '29. De Amsterdamse beloftes dienden voor hun eerste zege op De Heikant wel eerst een achterstand weg te werken in de wedstrijd, die vanwege gezondheidsproblemen met de vierde official met een half uur vertraging was begonnen. Na elf minuten opende Doriano Kortstam de score namens Achilles '29. Dankzij treffers van Ezra Walian en Kaj Sierhuis (foto) hadden de gasten al voor rust orde op zaken gesteld.

Na ruim een uur zorgde Sierhuis voor een grotere marge, die ondanks de Groesbeekse treffer van Niek Versteegen genoeg was voor de overwinning. Achilles '29 eindigde de wedstrijd met tien man na de tweede gele kaart voor Kortstam. Door het resultaat in Groesbeek staan de Amsterdammers, die niet in aanmerking komen voor promotie, op zes punten van VVV. De koploper won vrijdag van FC Volendam.

Almere City FC – SC Cambuur 0-1
Na twee mindere resultaten heeft SC Cambuur de draad weer opgepakt. De Friese formatie, die uit de laatste twee duels één punt had overgehouden, pakte bij Almere City FC de winst en heeft daarmee nog een kansje op de derde periodetitel. Tarik Tissoudali werd met zijn treffer na bijna een uur de matchwinner voor de Friese gasten, die van geluk mochten spreken dat Almere City de kansen onbenut liet. Onder anderen Rick ten Voorde en Sherjill MacDonald verzuimden te scoren namens de gastheren.

De Graafschap – Telstar 2-1
De Graafschap leek met een beroerde eerste helft op weg naar een volgende nederlaag onder trainer Henk de Jong. Telstar zocht na 45 minuten de rust op met een 0-1 voorsprong. Verdediger Crescendo van Berkel profiteerde kort voort rust dankbaar van het slippertje van doelman Filip Bednarek.

In de tweede helft liet De Graafschap tekenen van herstel zien. Het resulteerde in de gelijkmaker van Piotr Parzyszek, die in de zeventigste minuut uit een strafschop de 1-1 maakte. De spits werd helemaal de gevierde man bij De Superboeren door negen minuten voor tijd na voorbereidend werk van Bryan Smeets ook de 2-1 te maken. Met de drie punten is de voorsprong op hekkensluiter Achilles '29 gegroeid tot 14 punten.