Rentree De Ligt kan puntenverlies Jong Ajax niet voorkomen

Een behoorlijk versterkt Jong Ajax heeft twee punten laten liggen tegen MVV Maastricht (1-1). Matthijs de Ligt hield de ploeg van coach Marcel Keizer bij zijn rentree lang op de been, maar ging voorafgaand aan de gelijkmaker toch in de fout.

Van de winterse omstandigheden die het doorgaan van de wedstrijd maandag belemmerden, was voor de herkansing niets meer te zien. Op een sneeuwvrij sportpark De Toekomst stonden beide ploegen met een minuut stilte voorafgaand aan het duel stil bij het overlijden van Piet Keizer. Ook droeg het Amsterdamse belofteteam rouwbanden om de Ajax-icoon te eren.

Als nummer twee van de Jupiler League was Jong Ajax favoriet tegen MVV, dat vierde staat en in de laatste vier duels pas één keer won. De eerste grote kansen waren ook voor de thuisploeg, waarbij Abdelhak Nouri veel creëerde, maar Vaclav Cerny twee keer faalde en ook Frenkie de Jong de bal niet in het doel kreeg. Door de gemiste kansen moest Ajax lang wachten op de openingstreffer, maar des te groter was de blijdschap toen linksbuiten Noussair Mazraoui van net buiten de zestien wel raak schoot.

Ook in de tweede helft bleek Jong Ajax, waar Donny van de Beek als invaller zijn opwachting maakte, niet effectief genoeg. De mogelijkheden voor MVV groeiden daarentegen. De Ligt vormde bij zijn rentree na een bovenbeenblessure een constante blokkade, maar de zeventienjarige verdediger kon een tegendoelpunt uiteindelijk niet voorkomen. Een ongelukkige handsbal van zijn kant was de inleiding van de 1-1, die door Alessandro Ciranni uit de daarop volgende vrije trap werd gemaakt.