Primeur brengt Liechtenstein in vakantiestemming

Reacties

De zogenaamde kleintjes in de UEFA-familie hebben zich laten gelden in de EK-kwalificatie. Een dag na de stunt van de Faeröer Eilanden in Griekenland (0-1) was het de beurt aan Liechtenstein en San Marino.

Primeur brengt Liechtenstein in vakantiestemming

'We zijn gelukkig met alles!', zei bondscoach René Pauritsch na de eerste overwinning van Liechtenstein op vreemde bodem in een EK-kwalificatiecyclus. Moldavië had de twijfelachtige eer het eerste slachtoffer te zijn (0-1).

'Dit is onze tiende zege ooit, en de eerste in twee jaar tijd. Het is absoluut briljant dat we een uitwedstrijd hebben gewonnen. We kunnen een fantastisch feestje vieren, en maak je geen zorgen; dat zullen we ook doen', aldus Pauritsch.

Franz Burgmeier maakte het sprookje mogelijk met een rake vrije trap in de 74ste minuut. Daardoor komt ook het doel van Liechtenstein dichterbij. 'We willen geen laatste worden', zei de dolgelukkige bondscoach. 'Vanavond voelt als een vakantie.'

Voor de 23-jarige Nicolas Hasler was het helemaal een bijzondere avond. Tijdens de wedstrijd in Chisinau speelde Liechtenstein met rouwbanden, ter nagedachtenis van zijn vader Rainer Hasler. Die overleed eind oktober op 56-jarige leeftijd aan kanker. Hoewel hij nimmer uitkwam voor het nationale team van Liechtenstein, geldt Rainer Hasler als de beste speler die het vorstendom ooit heeft voortgebracht.   

Door het succes van Liechtenstein bleef het eveneens opmerkelijke resultaat van San Marino in de schaduw. Het ministaatje pakte zaterdag voor het eerst in zijn historie een punt in een EK-kwalificatiereeks. Met het gelijkspel tegen Estland beëindigde San Marino een reeks van 61 (!) opeenvolgende nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.