Prijs voor Ghoochannejhad, MVV grapt over Roda JC

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Prijs voor Ghoochannejhad, MVV grapt over Roda JC

• Roda JC verwelkomde deze transferperiode een bulk aan relatief onbekende nieuwelingen. Reden voor provinciegenoot MVV om een sneer uit te delen.

• De 23-jarige voetbalsupporter Josh Chambers wilde vorige zaterdag Crystal Palace-Manchester City live streamen via Periscope voor zijn vader, maar kwam er tot zijn eigen verbazing achter dat er liefst 139.000 kijkers naar zijn smartphoneopnames keken. 'Ik kreeg reacties uit de hele wereld, van Toronto tot Shanghai', aldus de voetbalsupporter tegen The Times. De Premier League laat aan die krant weten dat ze actie willen ondernemen tegen dergelijke streams.

'De Boer zei dat zijn team niet rende op de training, maar dat is niet waar. Ik vergeef hem omdat de condities bij Inter niet makkelijk waren. Hij kende niemand en ze hielpen hem niet, dus het is heel natuurlijk om naar excuses te zoeken. Hij had meer tijd nodig om zich aan te passen.'
Roberto Mancini blikt in gesprek met La Stampa terug op zijn eigen dienstverband en dat van zijn opvolger Frank de Boer bij Inter.

Reza Ghoochannejhad maakte vorig weekend een hattrick tegen PSV (4-3) en is daarvoor beloond door EA Sports, de maker van de populaire voetbalgame FIFA 17. De spits ontving vrijdag zijn 'in form'-kaart voor zijn plek in het Elftal van de Week.

• Ghana strandde donderdag in de halve finale van het Afrika Cup-toernooi tegen Kameroen. Het Spiderman-poppetje van doelman Razak Brimah van The Black Stars bracht geen geluk.

• Bij het nietige FC Unterföhring kan de vlag uit. De club die uitkomt in de Bayernliga Süd, het vijfde niveau in Duitsland, krijgt liefst 51.071 euro gestort op de bankrekening. FC Unterföhring dankt deze meevaller aan het binnenhalen van Martin Büchel in 2013. De middenvelder verdedigde in de EK-kwalificatie de eer van Liechtenstein. Elke club die spelers afstond in aanloop naar het EK 2016 en op het toernooi zelf snoepte mee van de UEFA-pot. In totaal keerde de UEFA honderdvijftig miljoen euro uit aan 641 Europese clubs. 

'Ik vind het triest. We reizen over de hele wereld en komen veel mooie mensen tegen. Het is toch prachtig om sommigen van hen een kans te geven om deel uit te maken van dit land?'
Bruce Arena, de bondscoach van de Verenigde Staten, is het niet eens met de immigratieplannen van president Donald Trump, die vorige week een inreisverbod voor ingezetenen van een aantal islamitische landen instelde. (Washington Post)

• Vandaag precies vijftien jaar geleden debuteerde Robin van Persie in de Eredivisie. De latere Oranje-topscorer aller tijden maakte zijn opwachting in het thuisduel met Roda JC (5-0 winst). Later dat seizoen veroverde Van Persie de UEFA Cup met de Rotterdammers.

Robin van Persie tijdens een van zijn eerste wedstrijden voor Feyenoord.
Robin van Persie tijdens een van zijn eerste wedstrijden voor Feyenoord.

• Ooit diende Julio Arca onder meer Sunderland en Middlesbrough. Inmiddels komt de 36-jarige middenvelder uit voor amateurclub South Shields, waarvoor hij onlangs dit fraaie doelpunt produceerde.

• ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic leeft mee met Gervane Kastaneer, die een transfer naar FSV Mainz zag afketsen omdat hij in de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle een oogblessure opliep. 'Het is heel triest', aldus een aangeslagen Petrovic tijdens een persconferentie. 'Ik voel me ook verantwoordelijk. Ik denk over de spelers alsof het mijn kinderen zijn. Ik voel me heel klote.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.