Positie De Boer verder onder druk na verlies bij Atalanta

De positie van Frank de Boer is verder aan het wankelen gebracht na een nieuwe nederlaag in de Serie A. Internazionale ging met 2-1 onderuit in de derby van Lombardije tegen Atalanta Bergamo. Het was voor de club uit Milaan de derde competitienederlaag op rij en de vierde nederlaag in negen wedstrijden.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Andrea Masiello bij de tweede paal de 1-0 achter Inter-doelman Samir Handanovic. Vijf minuten na rust zorgde Éder voor de gelijkmaker. Vanaf een meter of dertig schoot hij hard raak uit een vrije trap.

Inter leek met een gelijkspel terug naar Milaan te kunnen gaan afreizen, maar moest twee minuten voor tijd een nieuwe tegentreffer slikken. Na een overtreding van Davide Santon schoot Mauricio Pinilla de toegekende strafschop achter Handanovic: 2-1.

Voor de wedstrijd sprak Inter-directeur Piero Ausilio in de Italiaanse pers zijn vertrouwen uit in De Boer, maar waarschuwde hij de Nederlander ook dat de ploeg moet verbeteren. 'Italië is niet heel gastvrij geweest voor De Boer', zei de directeur. 'Hij geeft alles dat hij heeft, geeft zelfs interviews in het Italiaans en verdient wat meer respect van de media.' In de Italiaanse pers werd al druk gespeculeerd over mogelijke vervangers van De Boer. Zo werden Laurent Blanc, Francesco Guidolin en Andrea Mandorlini al naar voren geschoven als mogelijke nieuwe trainers voor Inter.

Wél vindt Ausilo het tijd worden dat Inter meer punten gaat pakken. 'In Italië zijn overwinningen alles dat telt. Dit Inter kan en moet iedere wedstrijd verbeteren. De Boer is hier nu drie maanden. De resultaten komen hopelijk snel.'

De directeur liet zich ook uit over de ophef rond aanvoerder Mauro Icardi. De Argentijnse spits kwam een week geleden in botsing met de harde kern van Inter na enkele uitspraken in zijn autobiografie. 'Deze zaak is gesloten. Hij is een toegewijde speler en realiseert zich nu dat hij zich heeft te gedragen.'

In de Serie A staat Inter nu veertiende (elf punten uit negen wedstrijden). Atalanta is de nummer acht (dertien punten uit negen wedstrijden). Woensdag ontvangt De Boer in de competitie nummer vijf Torino (aftrap 20.45 uur).