De Boer complimenteert Inter en 'fantastische' Handanovic

Reacties

Hoewel Internazionale donderdagavond op eigen veld uiterst moeizaam won van Southampton (1-0), zag trainer Frank de Boer na de eerste zege in de Europa League dat zijn ploeg vooruitgang had geboekt én in de slotfase overeind bleef dankzij zijn keeper Samir Handanovic.

De Boer complimenteert Inter en 'fantastische' Handanovic

Inter had drie wedstrijden op rij verloren, waardoor De Boer onder grote druk stond. Antonio Candreva zorgde met een fraaie knal voor de broodnodige overwinning, die de Nerazzurri in de race houdt voor Europese overwintering. De voormalig Ajax-trainer kon daarom tevreden terugkijken. 'We kunnen onze mandekking verbeteren, maar wat we vanavond zagen was een verbetering', zei De Boer tegen Sky Sport Italia.

'We moeten zo doorgaan', vervolgde De Boer na de eerste zege sinds 21 september. 'Ik moet het team een compliment maken, omdat we met enorm veel discipline speelden. De eerste helft was slecht, de tweede helft speelden we beter en maakte Candreva een fantastische goal. Na de rode kaart van Marcelo Brozovic hadden we het zwaar, maar ik heb bewondering voor hoe het team daarop reageerde.' Mede dankzij een gemiste kans van Virgil van Dijk bleef het 1-0.

De Boer benadrukte in aanloop naar het belangrijke duel met Southampton dat zijn ploeg 'als een eenheid moest spelen', maar zag zich gedwongen zijn elftal in de rust nogmaals toe te spreken. 'Tijdens de rust hebben we benadrukt dat we minder angstig moesten spelen. We hanteerden daarna dezelfde tactiek, maar speelden gewoon beter. Daardoor hebben we het resultaat geboekt. Het was lastig toen we met tien man stonden, maar we hebben een fantastische keeper in Samir Handanovic.'

Diezelfde Handanovic gaf toe dat er flink wat druk op het duel lag. 'We moesten koste wat kost een resultaat boeken, we hadden het lastig en speelden niet goed. Maar deze overwinning kan ons het vertrouwen geven om onszelf te verbeteren. We moeten efficiënter zijn, en niet alleen in de aanval. Als we balverlies lijden, maken we niet genoeg professionele overtredingen om de counter eruit te halen. We speelden niet goed, maar waren in ieder geval meer vastberaden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.