De Boer grijpt laatste strohalm met Inter na misser Van Dijk

Reacties

Frank de Boer heeft met Internazionale een belangrijke zege geboekt in het Europa League-duel met Southampton: 1-0. Doordat Virgil van Dijk in de slotfase een enorme kans onbenut liet, blijft de voormalig Ajax-trainer met zijn club in de race voor Europese overwintering én is de druk op zijn positie iets afgenomen voor zolang het duurt.

De Boer grijpt laatste strohalm met Inter na misser Van Dijk

De Boer had na twee nederlagen op rij in de Serie A en beschamende vertoningen in de Europa League een resultaat nodig, temeer omdat het uitzicht op Europese overwintering anders wel erg troebel zou worden. Het spel tegen Southampton was echter allerminst hoopgevend. Zelden was er enige sprake van lijn in de ploeg van De Boer, totdat Antonio Candreva in de 67ste minuut eigenlijk vanuit het niets via de onderkant van de lat raak knalde.

Inter mocht van geluk spreken dat die goal de 1-0 voorsprong betekende, want de bezoekers uit Engeland hadden tot dan toe gedomineerd. Yuto Nagatomo haalde de bal echter van de lijn toen Jay Rodriguez tegen een voorzet van Sam McQueen aanliep, terwijl de Engelse spits de bal even later net miste na goed doorkoppen van Shane Long uit een voorzet van Cuco Martina. James Ward-Prowse schoot over nadat de voormalig FC Twente-speler had teruggelegd.

Samir Handanovic stond meerdere malen een doelpunt van Southampton in de weg.
Samir Handanovic stond meerdere malen een doelpunt van Southampton in de weg.

Omdat ook de creatieve ingevingen van Dusan Tadic onbeloond bleven, had Éder in de veertigste minuut zowaar ook al de score kunnen openen toen de bal toevallig voor zijn voeten viel. Het schot van de Italiaans international vloog echter naast, zoals de als aanvoerder gehandhaafde Mauro Icardi te wild uithaalde nadat de Nerazzurri eindelijk eens op eigen kracht een schietkans hadden gecreëerd dankzij een combinatue tussen Assane Gnoukouri en Éder.

De beste kansen bleven echter voor The Saints, waar Van Dijk een basisplaats had en Jordy Clasie op de bank begon. Een goal van Rodriguez werd in de tweede helft afgekeurd wegens een duwfout, terwijl invaller Charlie Austin rakelings naast schoot en Tadic in de handen van Samir Handanovic. Na de onverwachte goal van Candreva probeerde manager Claude Puel nog iets te veranderen door recordaankoop Soufian Boufal te laten debuteren, maar de gelijkmaker bleef uit.

Ook de rode kaart van Marcelo Brozovic veranderde daar niets aan. De door De Boer verbannen Kroaat maakte na een maand afwezigheid zijn rentree in de basis, maar kreeg in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart. Met tien man hield Inter in de slotfase stand, mede omdat Van Dijk van dichtbij recht op Handanovic schoot. De Sloveense doelman redde daarna nog twee keer, waardoor het kritische thuispubliek weer eens een zege kon verwelkomen en De Boer weer wat tijdwinst boekte.  

Stand Groep K
Sparta Praag 3-6 (4-4)
Southampton 3-4 (3-1)
Hapoel Beer Sheva 3-4 (2-1)
Internazionale 3-3 (2-5)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.