Platini: 'Over mijn integriteit bestaat geen twijfel'

Reacties

Bij het Zwitserse onderzoek naar FIFA-baas Sepp Blatter wordt ook zijn mogelijke opvolger Michel Platini betrokken, maar de Fransman trekt zich niets aan van alle ophef.

Platini: 'Over mijn integriteit bestaat geen twijfel'

De naam Platini viel bij de aanklacht aan het adres van Blatter. Die zou in 2011 1,8 miljoen euro hebben overgemaakt naar de Fransman. Volgens het Zwitsers Openbaar Ministerie was die betaling dubieus, aangezien de FIFA er zeker niet beter van werd. De betaling van Blatter zou mogelijk geweest zijn om Europese stemmen te kopen voor het voorzitterschap.

Platini zei eerder al dat hij het geld nog tegoed had voor werkzaamheden uit 1999-2002. 'De FIFA liet mij destijds weten dat niet al het geld beschikbaar was om mij in één keer te betalen', voegde hij daar nu aan toe. Alle transacties zijn volgens hem keurig gemeld bij de Zwitserse autoriteiten.

'Over mijn integriteit bestaat geen twijfel', vervolgt hij. 'Ik blijf vastbesloten om me te presenteren als kandidaat.' Platini is in de race is om Blatter als FIFA-president op te volgen. De verkiezingen zijn op 26 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.