Pioli nog twee jaar coach van Lazio

Reacties

Trainer Stefano Pioli heeft zijn contract met Lazio verlengd tot de zomer van 2017. De 49-jarige Italiaan leidde de club van Stefan de Vrij en Edson Braafheid dit seizoen naar de derde plaats in de Serie A.

Pioli nog twee jaar coach van Lazio

Kwalificatie voor de voorronden van de Champions League was voor Lazio de kroon op een uitstekend seizoen. De club uit de Italiaanse hoofdstad stelde de derde plaats in de laatste speelronde veilig door een zege bij directe concurrent Napoli (2-4). In de Italiaanse bekerfinale moesten de Biancocelesti pas in de verlenging buigen voor landskampioen Juventus (1-2). Pioli kreeg een nieuwe verbintenis in ruil voor de goede prestaties.

De oefenmeester krijgt er komende zomer een derde Nederlander bij in zijn selectie. Naast De Vrij en Braafheid gaat ook Wesley Hoedt voor de nummer drie van Italië spelen. De 21-jarige AZ-verdediger bereikte in januari een akkoord over een overstap naar Rome. De Alkmaarders krijgen een opleidingsvergoeding van 570 duizend euro voor de zelfopgeleide speler.

Pioli maakte veelvuldig gebruik van zijn Nederlanders. De Vrij was in zijn eerste jaar meteen een vaste pion in het hart van Lazio's defensie. Braafheid begon dit seizoen als basisspeler, maar mede door blessureleed verloor de linksback zijn plaats in het elftal. Het is nog onbekend of hij ook in de komende jaargang in Rome te bewonderen is. De ex-speler van onder meer FC Utrecht, FC Twente, Bayern München en 1899 Hoffenheim had bij Lazio een contract voor één jaar.

Het is nog onzeker of Lazio komend seizoen daadwerkelijk Europa in mag. Een omkoopzaak uit 2011 brengt de Europese licentie van de club in gevaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.