De Vrij derde met Lazio na spektakelstuk in Napels

Reacties

Stefan de Vrij heeft zich met Lazio verzekerd van deelname aan de voorronde van de Champions League. De Romeinen versloegen concurrent Napoli in een knotsgek duel: 2-4.

De Vrij derde met Lazio na spektakelstuk in Napels

Lazio had voor rust verrassend weinig moeite met Napoli, dat in het eigen Stadion San Paolo moest winnen om zich ten koste van de ploeg uit de hoofdstad te plaatsen voor de voorronde van het miljoenenbal. De Napolitanen oogden erg onzeker, wat gesymboliseerd werd door José Callejon, die in de 24ste minuut een enorme kans op de 1-0 onbenut liet.

Lazio was daarentegen wel effectief, al zat het de Biancocelesti niet tegen bij de openingsgoal van Marco Parolo. Het doeltreffende schot van de middenvelder werd namelijk van richting veranderd. Op slag van rust kwam Lazio ook nog op 0-2. Na een enorme fout van Kalidou Koulibaly gaf Senad Lulic een prachtige steekpass op Antonio Candreva, die handig en kalm afrondde.

Het betekende dat Napoli van scheidend trainer Rafael Benítez na rust drie keer moest scoren om als derde te eindigen. De thuisclub opende de tweede helft dan ook furieus. Gonzalo Higuaín maakte na voorbereidend werk van Callejon van dichtbij de 1-2 en even later voorkwam De Vrij met een heroïsche ingreep op de doellijn de gelijkmaker van Dries Mertens. De 2-2 bleef echter niet lang uit, want Higuaín bracht Napoli in de 64ste minuut op aangeven van Mertens langszij.

Even eerder was Lazio door een rode kaart (twee keer geel) voor Marco Parolo al met tien man komen te staan. Heel lang hield de overtalsituatie voor Napoli niet stand, want ook die ploeg raakte in de zeventigste minuut een speler kwijt na tweemaal geel binnen korte tijd voor Faouzi Ghoulam. Een kwartier voor tijd leken de Napolitanen niettemin de allesbepalende 3-2 te maken, maar Gonzalo Higuaín schoot de na een fopduik van Christian Maggio gegeven strafschop hoog over.

Die misser kwam Napoli heel duur te staan, want vijf minuten voor het einde tikte Ogenyi Onazi na een vlijmscherpe counter de beslissende 2-3 in. Een andere invaller, Miroslav Klose, zorgde in de extra tijd met een kopbal van dichtbij zelfs nog voor 2-4.

Ajax
De overwinning van Lazio is uitstekend nieuws voor Ajax. De Amsterdammers zijn nu namelijk verzekerd van een geplaatste status indien zij via de voorronde de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.