Pioli kan 'pijnlijk vernederende' avond niet zomaar vergeten

Reacties

Lazio was op bezoek bij Napoli (5-0 nederlaag) geen schim van zichzelf. De wedstrijd waarin Edson Braafheid, Ricardo Kishna en de geblesseerde Stefan de Vrij aan de kant bleven, bezorgde hoofdcoach Stefano Pioli kopzorgen. 'Dit was niet het échte Lazio.'

Pioli kan 'pijnlijk vernederende' avond niet zomaar vergeten

'Het is een pijnlijke nederlaag, maar het is goed dat we woensdag (Genoa, red.) alweer spelen', hield Pioli ondanks de ferme 5-0 verliespartij de positiviteit erin in gesprek met Mediaset. 'Dit soort prestaties kunnen we ons niet veroorloven. We kunnen deze avond niet zomaar vergeten.'

Hoewel Wesley Hoedt, die negentig minuten lang op het veld stond als centrale verdediger, het ongetwijfeld eensluidend met zijn hoofdcoach eens zal zijn, zal hij het duel met Napoli het liefst wél zo snel mogelijk willen vergeten. De ex-verdediger van AZ was bij vrijwel elk tegendoelpunt negatief betrokken. Het gemis van Stefan de Vrij, die geblesseerd moest toekijken en waardoor Hoedt de kans kreeg, liet zich dan ook voelen bij de Romeinen.

Pijnlijk vernederend
'Blessures waren een probleem', onderkende Pioli, hoewel de hoofdcoach niet inging op individuele prestaties van zijn spelers. 'Maar onze prestatie op het veld was geen weerspiegeling van wat we werkelijk kunnen. De laatste wedstrijden (2-0 overwinning op Udinese, 1-1 in Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk, red.) haalden we een aardig niveau, maar dit was een enorme stap terug', brieste de hoofdcoach van de huidige nummer elf van de Serie A. Zijn aanvoerder verpakte zijn conclusie iets zwart-witter.

'Dit was pijnlijk vernederend', meende Stefano Mauri. 'We waren te traag, kwamen overal te laat en Napoli heeft aanvallers die dat af kunnen straffen.' Ook hij richtte zijn vizier echter direct op de toekomst. 'We moeten dit woensdag rechtzetten.' Dan speelt Lazio thuis tegen Genoa in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.