Pinto nog een jaar langer reservedoelman bij Barcelona

In tegenstelling tot Víctor Valdés heeft José Manuel Pinto wel ingestemd met een contractverlenging bij Barcelona. De 37-jarige reservedoelman verlengde zijn contract bij de Spaanse koploper tot medio 2014.

Pinto nog een jaar langer reservedoelman bij Barcelona

De verbintenis van de zes jaar jongere Valdés loopt eveneens nog anderhalf seizoen door, maar een vertrek uit Camp Nou lijkt zich al eerder aan te dienen. De tienvoudig international van Spanje weigerde onlangs bij te tekenen.

Met het langer vastleggen van Pinto heeft de clubleiding zich er in ieder geval van verzekerd dat trainer Tito Vilanova ook volgend seizoen een stand-in heeft voor de eerste keus. De vraag is alleen nog wie Pinto voor zich moet dulden.

Eerder dit jaar werden in Spaanse media al enkele kandidaten naar voren geschoven. Bayern München-keeper Manuel Neuer was samen met Manchester United-doelman David de Gea een van de favorieten om Valdés op te volgen. Ook de namen van de bij AS Roma weer in ere herstelde Maarten Stekelenburg en de door Atlético Madrid van Chelsea gehuurde Thibaut Courtois circuleerden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen