Verbaasde Vilanova verwacht professionaliteit Valdés

Voor Tito Vilanova kwam het als een verrassing dat Víctor Valdés zijn contract met Barcelona niet gaat verlengen. Maar de trainer houdt het vertrouwen in de 31-jarige doelman.

Verbaasde Vilanova verwacht professionaliteit Valdés

'Ik begrijp niet dat hij wil vertrekken, maar ik respecteer zijn beslissing', zei Vilanova een dag nadat de onderhandelingen over een nieuw contract waren gestrand. Valdés ziet er geen heil in zijn lopende verbintenis open te breken en laat dus uiterlijk in de zomer van 2014 Nou Camp achter zich.

Maar een transfer op korte termijn lijkt niet aan de orde voor de doelman, die naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging en zijn handen daarom niet wil binden. 'Hij heeft niet gevraagd te mogen vertrekken, maar wil alleen niet verlengen', verduidelijkte Vilanova de situatie.

'Iedereen heeft het recht te werken waar hij wil. Maar van wat ik heb gezien, is er bij mij geen twijfel over zijn professionaliteit', zei de Barcelona-trainer, die ook een andere kant belichtte. 'We hebben nu ook de tijd voor het vinden van een andere keeper. Het belangrijkst is dat mensen appreciëren wat hij heeft laten zien en dat hij wordt gewaardeerd als de beste keeper die deze club ooit heeft gehad.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen