Pikant afscheidsduel voor Hummels: 'Nog één doel'

Reacties

Mats Hummels keert deze zomer terug naar Bayern München. De verdediger neemt met een uitermate pikant duel afscheid van Borussia Dortmund.

Pikant afscheidsduel voor Hummels: 'Nog één doel'

Hummels benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was om na ruim acht succesvolle jaren Borussia Dortmund te verruilen voor Bayern München. 'Ik was en ben trots het BVB-shirt te dragen en deel uit te maken van dit buitengewone team', zegt de verdediger op de Dortmund-site.

'Met heel mijn hart wil ik mijn teamgenoten, alle medewerkers en fans bedanken voor deze lange en wonderschone tijd in het zwart-geel', zegt Hummels, die op 21 mei in stijl wil afsluiten in een pikant duel. In Berlijn staat hij dan namelijk tegen Bayern München, met als inzet de Duitse beker.

Maar de fans van BVB hoeven niet te vrezen dat Hummels al met zijn hoofd in Beieren is. 'Voor ik komende zomer terugkeer naar mijn thuisstad, hebben we nog één gezamenlijk doel: opnieuw de DFB-Pokal naar Dortmund te halen en met de BVB-fans een enorm feest te vieren.'

Hummels tekent voor vijf jaar bij Bayern, dat naar verluidt zo'n 35 miljoen euro overmaakt naar Dortmund. Voor de international is het een terugkeer bij de club, waar hij zijn opleiding genoot.

BVB respecteert de beslissing van Hummels, die bij de eigen aanhang op minder sympathie kon rekenen met zijn wens te vertrekken. 'Hij is tegen ons op alle momenten open en eerlijk geweest', zegt directeur Hans-Joachim Watzke. 'We wensen ook voor hem en BVB dat hij tijdens zijn laatste weken in het zwartgeel de erkenning krijgt die hij verdient en Dortmund met de beker in zijn handen verlaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.