Pieters vecht bij Stoke: 'Als je niet presteert, lig je eruit'

Reacties

Erik Pieters merkt aan alles dat Stoke City vooruit wil. De Nederlandse verdediger zal, net als veel van zijn ploeggenoten, harder dan ooit moeten knokken voor een basisplaats.

Pieters vecht bij Stoke: 'Als je niet presteert, lig je eruit'

Stoke City presteerde vorig seizoen al prima door als negende te eindigen: het moest enkel Southampton, Everton en de traditionele topclubs voor zich dulden. Dit seizoen willen de mannen van Mark Hughes de volgende stap zetten. Om die ambities kracht bij te zetten, versterkten The Potters zich behoorlijk. Bojan Krkic, Mame Biram Diouf, Phil Bardsley, Steve Sidwell, Dionatan Teixeira en Victor Moses kwam erbij, terwijl er weinig aansprekende namen vertrokken.

Het leidde ertoe dat Hughes tijdens de competitiestart tegen Aston Villa (teleurstellende 0-1 nederlaag) over een indrukwekkende reservebank kon beschikken. Hij werd geflankeerd door doelman Thomas Sørensen, Marc Muniesa, Jon Walters, Robert Huth, Charlie Adam, Sidwell en Peter Crouch. Spits Peter Odemwingie en aanwinst Moses zaten zelfs niet eens bij de wedstrijdselectie.

Tussen al dat geweld begon Erik Pieters 'gewoon' als linksback, maar hij weet heel goed dat het knokken geblazen is in het Britannia Stadium. 'Iedereen weet dat je elke week moet presteren. Zo niet, dan lig je eruit. Heel simpel. Er zijn op iedere positie genoeg spelers die staan te popelen om je plaats in te nemen', weet de ex-speler van FC Utrecht en PSV.

Door een treffer van Andreas Weimann opende Stoke het seizoen slecht met een thuisnederlaag tegen de ploeg van Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi. Van een gewenningsperiode, gezien de vele nieuwelingen, wil Pieters niets weten. 'Die tijd is er niet. Dit is de Premier League: je moet er vanaf het begin staan. Doe je dat niet, dan moet je in de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen dat je beter moet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.