Pieters: 'Tegen Krul zal ik zeggen dat het een schot was'

Reacties

Erik Pieters groeide zaterdag uit tot matchwinner tegen Tim Krul en Vurnon Anita. Met name Krul zal niet blij zijn geweest met de hoofdrol van Pieters, die Stoke City de zege schonk door een als voorzet bedoelde inzet achter Krul in het doel van Newcastle United te laten belanden. Zelf gaf Pieters ruiterlijk toe dat het een lucky was.

Pieters: 'Tegen Krul zal ik zeggen dat het een schot was'

Pieters scoorde zaterdag voor het eerst sinds zes jaar. Dat hij een vervolg gaf aan zijn competitietreffer namens FC Utrecht tegen FC Groningen van 20 april 2008 was volgens de 25-jarige linksback een speling van het lot. 'Tegen Tim Krul zal ik zeggen dat het een schot was, maar het was eigenlijk een voorzet', reageerde hij met een kwinkslag bij Sky Sports.

'In het voetbal heb je soms ook een beetje geluk nodig, vandaag had ik dat', vervolgde de zeventienvoudig international. Het nam niet weg dat de 1-0 zege van Stoke verdiend was. 'Na mijn doelpunt kregen we in de tweede helft nog twee, drie goede kansen. Helaas maakten we die niet, dan was de wedstrijd een stuk makkelijker geworden.'

Lofzang
Mede dankzij zijn treffer is Pieters met Stoke al lang en breed veilig in de Premier League, in tegenstelling tot veel landgenoten. Van de laatste zeven competitieduels ging alleen die tegen Chelsea verloren (0-3). Manager Mark Hughes vindt dat Pieters daarin als aanvallend ingestelde linksback zeker zijn aandeel heeft, al resulteerde dat nog niet in een plek bij Oranje.

Marko Arnautovic stonden in de Eredivisie tegen over elkaar als spelers van FC Twente en PSV. Tegenwoordig spelen ze samen bij Stoke City.
Marko Arnautovic stonden in de Eredivisie tegen over elkaar als spelers van FC Twente en PSV. Tegenwoordig spelen ze samen bij Stoke City.

'Erik komt dit seizoen regelmatig mee naar voren, dus het was mooi dat hij daarvoor de beloning kreeg met een doelpunt, al was het enigszins fortuinlijk', lacht Hughes op de clubwebsite van The Potters. 'Maar ik ben blij dat Erik de headlines haalt met zijn doelpunt, hij heeft het verdiend', vervolgt de Welshe manager zijn lofzang.

Die lofzang van Hughes heeft een reden: Pieters vormt met Marko Arnautovic (ex-FC Twente) al tijden een gevaarlijke tandem op de linkerflank. 'Pieters en Arnautovic vullen elkaar dit seizoen geweldig aan, ook vandaag vonden ze elkaar weer met fantastische combinaties. Ze zijn allebei spelers met grote kwaliteiten en spelen echt een belangrijke rol in onze ploeg.'

Wat vind jij van de prestaties van Erik Pieters in zijn eerste Premier League-seizoen? Is hij een kandidaat voor de linksbackpositie in het Nederlands elftal? Log in en praat mee op VI.nl

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.