Liverpool vol vertrouwen aan aftrap tegen Man City

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 34ste speelronde is dat het duel tussen Liverpool en Manchester City van zondag (14.37 uur).

Liverpool vol vertrouwen aan aftrap tegen Man City

Liverpool

Klassering: 1ste plaats (74 punten uit 33 duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Met nog vijf speelronden voor de boeg heeft koploper Liverpool de strijd om de landstitel volledig in eigen hand. De ploeg van manager Brendan Rodgers heeft weliswaar meer verliespunten dan nummer drie Manchester City, maar dat kan zondagmiddag verleden tijd zijn. Na negen overwinningen op rij in de Premier League is het zelfvertrouwen tot grote hoogte gestegen op Anfield, waar ook nummer twee Chelsea nog op bezoek komt. Bij een zege tegen City wordt een grote stap gezet richting de negentiende landstitel in de clubhistorie en de eerste sinds het seizoen 1989/90. Op dat moment was Liverpool recordkampioen van Engeland met achttien titels, maar sindsdien kroonde Manchester United zich onder manager Sir Alex Ferguson dertien keer tot beste van de Premier League en staat het in totaal nu op twintig titels.

Uitgelicht
De topper tussen Liverpool en Manchester City valt samen met de 25ste herdenking van de Hillsborough-ramp waarbij 96 Liverpool-fans op tragische wijze om het leven kwamen. Alle duels beginnen komend weekeinde daarom zeven minuten later. Op die fatale 15 april in 1989 werd het FA Cup-duel tussen Liverpool en Nottingham Forest na zes minuten gestaakt. De overige minuut wordt voor elke aftrap gebruikt om stil te staan bij de slachtoffers. De minuut zal onder anderen bij Steven Gerrard door merg en been gaan. Zijn tienjarige neefje Jon-Paul ging 25 jaar geleden met zijn oom naar het voetbal en kwam die zaterdag nooit meer terug.

Manchester City

Klassering: 3de plaats (70 punten uit 31 duels)
Vorm: W-W-W-G-W

Sinds Manuel Pellegrini bij Manchester City werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Roberto Mancini speelt de club een stuk leuker, maar of het voldoende is voor het kampioenschap is de vraag. Het uitduel met Liverpool lijkt cruciaal voor The Citizens, die na de wedstrijd op Anfield nog vier keer thuis spelen en twee keer uit. Het bezoek aan Everton lijkt de lastigste horde, aangezien die club nog volop strijdt om de vierde plaats. Maar aan de andere kant wil de tweede club van Liverpool haar aartsrivaal ook weer niet aan het kampioenschap helpen. Dubbele belangen dus op 3 mei.

Uitgelicht
Yaya Touré is letterlijk en figuurlijk de grote man aan de kant van Manchester City, want de 1,91 meter lange middenvelder uit Ivoorkust is momenteel clubtopscorer in de Premier League met achttien doelpunten. En dat als middenvelder. Sergio Agüero maakte er liefst vijftien in zeventien duels, maar kampt dit seizoen met verschillende blessures. Mogelijk maakt hij in Liverpool na een maand afwezigheid zijn rentree. Het staat in schril contrast met de tegenstander van zondag, waar Daniel Sturridge en Luis Suarez bij elkaar 49 keer scoorde.

Onderlinge historie

De laatste keer dat Manchester City zegevierde op bezoek bij Liverpool was op 3 mei 2003. Nicolas Anelka zorgde met twee doelpunten voor een 1-2 eindstand op Anfield. Aan de kant van de thuisclub speelde Steven Gerrard de volledige wedstrijd.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
11/01/2012 Manchester City - Liverpool 0-1 League Cup
25/01/2012 Liverpool - Manchester City 2-2 League Cup
26/08/2012 Liverpool - Manchester City 2-2 Premier League
03/02/2013 Manchester City - Liverpool 2-2 Premier League
26/12/2013 Manchester City - Liverpool 2-1 Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.