Pienaar ziet zichzelf nog wel in de Eredivisie voetballen

Reacties

Steven Pienaar (35) zou graag terugkeren in de Eredivisie. De voormalige Ajacied zegt het voetballen in Engeland fysiek niet meer aan te kunnen.

Pienaar ziet zichzelf nog wel in de Eredivisie voetballen

Pienaar speelde tussen 2001 en 2006 voor Ajax, dat hem uit zijn vaderland (Ajax Cape Town) wegplukte. Via Borussia Dortmund, Everton en Tottenham Hotspur kwam hij afgelopen seizoen bij Sunderland uit. Bij de gedegradeerde club was hij nog goed voor vijftien competitieduels en twee League Cup-optredens.

Nu zijn contract is afgelopen heeft de Zuid-Afrikaanse middenvelder zijn handen vrij voor een nieuw avontuur. 'Misschien probeer ik het nog wel een jaartje in Nederland', vertelt Pienaar tegen het Zuid-Afrikaanse Times Live. 'In Engeland is het tempo een stuk hoger dan in andere landen. Ik ga mezelf dat niet nog een jaar aan doen. In Nederland ligt het tempo lager en is het meer tactischer.'

Zijn voetbalreis door Europa heeft Pienaar naar eigen zeggen redelijk afgemat. 'Tien jaar op dit niveau spelen is een prestatie op zich. Daar ben ik best trots op, want mijn lichaam heeft niet altijd meegewerkt en flinke klappen gehad. Maar toch ben ik trots op wat ik gepresteerd heb.'

Behalve de zelf geopperde terugkeer naar Nederland zou er ook vanuit China interesse zijn in Pienaar, die wanneer hij nu al terugkeert de clubs in zijn vaderland voor het uitkiezen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.