Eigenaarsperikelen bemoeilijken trainerszoektocht Sunderland

Reacties

Het gedegradeerde Sunderland heeft moeite om een nieuwe trainer aan te stellen voor het komende seizoen. Via een statement op de website laat de club weten dat een mogelijke wisseling van de wacht in bestuurlijke kringen daar de oorzaak van is.

Eigenaarsperikelen bemoeilijken trainerszoektocht Sunderland

Ellis Short (foto) is momenteel eigenaar en voorzitter van Sunderland, dat afgelopen seizoen als hekkensluiter degradeerde uit de Premier League. Sunderland is op zoek naar een nieuwe trainer nadat David Moyes vorige maand opstapte. Short is van plan zijn meerderheidsbelang in de club te verkopen, maar gesprekken over een overname willen niet vlotten.

Diverse partijen gingen tevergeefs het gesprek aan met Short en Sunderland meldt dat deze onzekerheid de zoektocht naar een nieuwe trainer geen goed doet. 'We kunnen potentiële kandidaten niets beloven als het gaat om de plannen van een eventuele nieuwe eigenaar. De zoektocht kan, ondanks dat we er actief mee bezig zijn, niet onmiddellijk afgesloten worden.'

Sunderland heeft inmiddels een ultimatum gesteld aan eigenaar Short. Een eigenaarswisseling moet snel plaatsvinden, om zodoende de plannen voor een nieuw seizoen op tijd te kunnen smeden. The Black Cats wacht een lastig seizoen in het Championship. Sunderland kan echter moed putten uit het verleden. De vorige keer dat de ploeg degradeerde (seizoen 2005/06, ook als hekkensluiter), promoveerde het een seizoen daarop als kampioen naar het hoogste niveau.

Steven Pienaar stond afgelopen seizoen onder contract bij Sunderland, maar heeft inmiddels te horen gekregen dat zijn verbintenis met de club niet zomaar verlengd wordt. Jeremain Lens heeft ook nog een contract bij de gedegradeerde club, hij werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.