Moyes haalt oude bekende Pienaar naar Sunderland

Reacties

Steven Pienaar (34) heeft een éénjarig contract getekend met Sunderland. De Zuid-Afrikaan, die tussen 2001 en 2006 in dienst was bij Ajax, komt transfervrij over van Everton.

Moyes haalt oude bekende Pienaar naar Sunderland

Sinds begin augustus trainde Pienaar al mee bij Sunderland, waar zijn oude manager David Moyes sinds deze zomer werkzaam is. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Everton.

Moyes haalde Pienaar in 2008 op na zijn periode van twee seizoenen bij Borussia Dortmund en werkte tot 2013 samen met de Zuid-Afrikaanse international, met uitzondering van één jaar, toen de middenvelder een uitstapje maakte naar Tottenham Hotspur. Moyes verruilde zelf in 2013 de club uit Liverpool voor een avontuur als manager van Manchester United.

Bij The Toffees kwam Pienaar de afgelopen twee seizoenen mede door blessureleed nauwelijks in actie. Hij speelde in die periode slechts zeventien officiële duels voor het eerste elftal van Everton. Bij zijn nieuwe club Sunderland komt de ex-Ajacied de Nederlanders Patrick van Aanholt en Jeremain Lens tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.