'Piekeraar' Hodgson verwacht slechte nachtrust

Hoewel Engeland prima papieren heeft om zich dinsdagavond rechtstreeks te plaatsen voor het WK, is bondscoach Roy Hodgson er nog niet helemaal gerust op.

'Piekeraar' Hodgson verwacht slechte nachtrust

Engeland gaat met nog één wedstrijd te spelen aan kop in Groep H. Het onvangt op Wembley het al uitgeschakelde Polen, terwijl nummer twee Oekraïne (dat één punt minder heeft) afreist naar het nietige San Marino. Engeland lijkt dus te móeten winnen om die eerste plaats, en dus een ticket naar Brazilië, te bemachtigen.

Hodgson rekent zich nog niet rijk, zo laat hij in Engelse media weten. 'Ik ben een piekeraar, dus ik zal maandagnacht niet best slapen', verwacht hij. 'In wedstrijden gebeuren altijd dingen die je liever niet ziet gebeuren, daar maak ik me dan een beetje druk over.' Voor een nederlaag lijkt hij op voorhand niet bang te hoeven zijn, De laatste keer dat Engeland verloor op Wembley was in februari 2012, toen het Nederlands elftal in een oefenwedstrijd met 3-2 te sterk was.

Mocht Oekraïne dinsdag over Engeland heen wippen op de ranglijst, dan weten de mannen van Hodgson dat ze in ieder geval nog via de play-offs kwalificatie kunnen bewerkstelligen. 'Maar daar denk ik niet aan, als we niet winnen zijn we absoluut niet tevreden. Het feit dat we al verzekerd zijn van de play-offs zal geen invloed hebben op de spelers. We zijn een goed elftal, spelen thuis en willen gewoon winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen