'Engeland is dramatisch, we zeggen alleen dat ze goed zijn'

Zowel op het veld als buiten de lijnen laat Joey Barton zich regelmatig op opvallende wijze gelden. De middenvelder van Queens Park Rangers haalt dit keer fel uit naar het Engelse nationale team en Sir Alex Ferguson.

'Engeland is dramatisch, we zeggen alleen dat ze goed zijn'

Barton laat in duidelijke taal weten geen al te hoge pet op te hebben van de nationale ploeg. 'Engeland is momenteel dramatisch. We winnen niks en hebben geen goede spelers: hen wordt alleen verteld dat ze goed zijn', aldus de 31-jarige Barton, die in 2007 zelf één interland speelde.

Engeland gaat zich in de laatste twee kwalificatieduels (thuis tegen Montenegro en Polen) proberen te plaatsen voor het WK. De Britten staan na acht wedstrijden bovenaan met zestien punten, Oekraïne en Montenegro volgen met vijftien, terwijl Polen dertien punten heeft en vierde staat.

Barton zet zijn vraagtekens bij de motivatie van de Engelse internationals. 'Die jongens spelen om dure auto's te kunnen kopen en te scoren bij de Page Three Girls ', verwijst hij naar de schaars geklede dames die in de Britse tabloids vaak op pagina drie te vinden zijn. 'Ze voetballen niet omdat ze van het spelletje houden.'

Ook over de trainerskwaliteiten van Sir Alex Ferguson, die 27 jaar manager van Machester United was, is Barton niet enthousiast. 'Hij zou nog geen training in elkaar kunnen zetten al zou zijn leven ervan afhangen. Ik heb met mensen over hem gesproken en Ferguson kan nauwelijks pionnen neerzetten. Hij is geen coach, maar een manager: daar zit een heel groot verschil in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen