Hodgson rekent op WK-kwalificatie: 'Falen is geen optie'

Met thuisduels met directe concurrenten Montenegro (vrijdag) en Polen (dinsdag) voor de boeg, is plaatsing voor het WK voor Engeland allesbehalve zeker. De gedachte aan falen komt echter niet op bij bondscoach Roy Hodgson en zijn spelers.

Hodgson rekent op WK-kwalificatie: 'Falen is geen optie'

Engeland is met nog twee WK-kwalificatiewedstrijden te spelen koploper in Groep H, maar de voorsprong van The Three Lions op de achtervolgers is bijzonder fragiel. Engeland heeft één punt meer dan Montenegro en Oekraïne en staat twee punten voor op Polen.

Een enkele misstap kan dus verstrekkende gevolgen hebben voor de Engelsen. Het is een gedachte die Hodgson naast zich neerlegt. 'Omdat ik vind dat we goed genoeg zijn', redeneert hij. 'We spelen nog twee thuiswedstrijden, daarin moeten we ons kunnen plaatsen. Dat het ook fout zou kunnen lopen, is een optie waar we geen rekening mee houden.'

'Woorden zoals angst en bezorgdheid zijn ons vreemd. We zullen gewoon moeten presteren en ik weet zeker dat we dat gaan doen. Er zullen op het WK van volgend jaar veel goede landen ontbreken, maar Engeland zal daar niet één van zijn', sluit Hodgson zelfverzekerd af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen