Groep H: Engeland houdt Oekraïne op afstand na remise

De topper in Groep H van de Europese WK-kwalificatie tussen Oekraïne en Engeland heeft geen winnaar opgeleverd. Polen won bij San Marino en mag ook nog hoop houden op het toernooi in Brazilië.

Groep H: Engeland houdt Oekraïne op afstand na remise

Oekraïne - Engeland 0-0
Engeland wist dat het zijn koppositie zou behouden bij een gelijkspel in en tegen Oekraïne en daar voetbalde de ploeg van bondscoach Roy Hodgson ook naar. Al na één minuut appelleerde de thuisploeg tevergeefs voor een strafschop, nadat Roman Zozulya tegen de grond was gegaan door contact met doelman Joe Hart. Scheidsrechter Pedro Proença zag er echter geen penalty in.

In de vierde minuut liet ook Engeland van zich spreken, maar Theo Walcott stuitte op Andriy Pyatov. De bezoekers loerden op de counter en na een combinatie tussen Kyle Walker en Walcott was het na een klein half uur opnieuw gevaarlijk. Ook probeerden Steven Gerrard en jubilaris Frank Lampard - hij speelde zijn honderdste interland - het tevergeefs van afstand.

Na rust was het vooral Oekraïne dat aandrong en vooral Yevgeni Konoplienka en Andriy Yarmolenko waren erg actief, terwijl Artem Fedetskiy met een kopbal misschien wel het dichtst bij de openingstreffer was. Engeland hield alleen maar tegen, maar deed dit met verve. Gescoord werd er uiteindelijk niet in Kiev, waardoor de koppositie voor de Britten behouden bleef.

San Marino - Polen 1-5
Polen haalde uit op bezoek bij San Marino, dat via Alessandro Della Valle voor het eerst tijdens deze WK-kwalificatiereeks tot scoren kwam. Maar dat bleek bij lange na niet genoeg voor een punt. Namens de bezoekers scoorden Piotr Zielinski (twee keer), Jakub Blaszczykowski, Waldemar Sobota en Adrian Mierzejewski.

Engeland heeft na acht wedstrijden zestien punten. Daarachter volgen Montenegro, Oekraïne (beide vijftien punten) en Polen (dertien punten). Zij maken allen nog kans op rechtstreekse kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen