Groep H: Engeland nieuwe koploper na winst in Moldavië

Engeland heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt door Moldavië in eigen land met 4-0 opzij te zetten. Door de doelpunten van aanvoerder Steven Gerrard (foto), Rickie Lambert en Danny Welbeck (twee) zijn de Engelsen de nieuwe koploper in Groep H.

Engeland-Moldavië 4-0
Waar de ervaren spelverdeler Gerrard met een droge schuiver zijn land op voorsprong bracht, zorgden de aanvallers Lambert en Welbeck voor rust al voor de 3-0 tussenstand op Wembley. Na de onderbreking bepaalde Welbeck (foto onder) met zijn tweede treffer de eindstand.

Dinsdag wacht de kraker met nummer drie Oekraïne, dat slechts één punt minder heeft dan Engeland. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson heeft evenveel punten als nummer twee Montenegro, maar speelde daarvoor wel een wedstrijd minder.

Polen – Montenegro 1-1
Montenegro moest na het gelijkspel in en tegen Polen en de winst van Engeland de koppositie in groep H afstaan. De bezoekers begonnen goed aan het duel door de vroege treffer van Dejan Damjanovic, maar zagen Polen na zestien minuten de eindstand bepalen via Robert Lewandowski.

Behalve Montenegro en Engeland zijn ook Oekraïne en Polen nog in de race om de bovenste twee plaatsen. De achterstand van de Oekraïners bedraagt slechts één punt, terwijl de Polen volgen met tien punten.

Oekraïne - San Marino 9-0
Oekraïne blijft door de eenvoudige winstpartij meedoen om de bovenste plaatsen van Groep H. In eigen land zette de ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko de amateurs van San Marino met ruime cijfers opzij. In Lviv werd het 9-0.

Doelpuntenmakers namens Oekraïne waren Marko Devic, Yevhen Seleznyov, Edmar, Evgeniy Hacherydy (twee), Yevgen Konoplayanka, Roman Bezus, Artem Fedetskyy en Yaroslav Rakytskyy. Door de ruime winst doen de Oekraïners samen met Montenegro en Engeland mee om de plaatsen één en twee.

Dinsdag wacht de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. De winnaar van dat duel doet, met dan nog twee wedstrijden voor de boeg, goede zaken in de strijd om de bovenste twee plaatsen.