Hodgson verdedigt Rooney: 'Kritiek is lachwekkend'

De Engelse bondscoach Roy Hodgson vindt het absurd dat Wayne Rooney onder vuur is komen te liggen na zijn afmelding voor het nationale elftal. De spits van Manchester United kampt met een hoofdwond.

Hodgson verdedigt Rooney: 'Kritiek is lachwekkend'

Nadat Rooney zich afmeldde, barstte er een storm van kritiek los. Volgens de publieke opinie overdreef de aanvaller zijn blessure en toonde hij zich niet betrokken bij het nationale elftal. De ophef werd zo groot, dat Rooney zich genoodzaakt zag via Facebook een foto vrij te geven waarop het gapende gat in zijn hoofd zichtbaar was.

Hodgson begrijpt helemaal niets van de commotie. 'Ik vind het erg vervelend, vooral voor hemzelf. Het is een afschuwelijke blessure.' Hodgson heeft de toewijding van Rooney geen moment in twijfel getrokken. 'Uit mijn gesprekken met David Moyes en Wayne begreep ik direct dat het over een ernstige blessure ging.'

Volgens Hodgson zaten de Engelse voetbalfans er volledig naast met hun kritiek. 'Het is lachwekkend om te suggereren dat Rooney met een bandage gewoon had kunnen spelen. Er bestaat geen dokter die dat toe zou staan.' Rooney liep de blessure vorige week op tijdens een training van Manchester United, tijdens een harde botsing met Phil Jones. Door de hoofdwond liet Rooney de topper tegen Liverpool van zondag (1-0 verlies) eveneens schieten.

Voor Engeland staan de komende dagen twee cruciale WK-kwalificatieduels op het programma. The Three Lions nemen het vrijdagavond thuis op tegen Moldavië en spelen dinsdagavond in en tegen Oekraïne. Engeland staat in Groep H tweede, met één punt meer dan Oekraïne en twee punten minder dan Montenegro, dat één duel meer speelde dan beide concurrenten. Door de absentie van Rooney zal Hodgson waarschijnlijk kiezen voor Rickie Lambert als spits. Danny Welbeck en Theo Walcott worden als vleugelspelers verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen