Basisdebuut voor Lambert door blessure van Sturridge

Rickie Lambert begint vrijdag in de basis als Engeland op Wembley het WK-kwalificatieduel met Moldavië afwerkt. De spits van Southampton profiteert van het geblesseerd afhaken van Wayne Rooney en Daniel Sturridge.

Basisdebuut voor Lambert door blessure van Sturridge

Daarmee gaat het jongensboek van Lambert verder, want vorige maand vestigde de 31-jarige aanvaller nog alle aandacht op zich door als debutant de vriendschappelijke interland tegen Schotland te beslissen (3-2). Lambert kreeg geen tijd om zenuwachtig te zijn; slechts 166 seconden had de invaller nodig om te scoren. Zijn rake kopbal uit een corner van Leighton Baines betekende de 3-2 zege. Dat Lambert ook nog de paal raakte en een andere kans om zeep hielp, deed niets af aan zijn prachtdebuut.

Nadat Wayne Rooney zich afgelopen weekend geblesseerd afmeldde voor de WK-kwalificatieduels met Moldavië en Oekraïne zou Sturridge de aanvalsleider van Engeland zijn. De aanvaller van Liverpool is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen: tijdens de eerste drie wedstrijden in de Premier League was hij telkens trefzeker en bezorgde zijn club daarmee negen punten.

Tegen Stoke City (1-0), Aston Villa (0-1) en Manchester United (1-0) was de zesvoudig international van Engeland telkens matchwinner. Daarbij was ook nog eens twee keer trefzeker tijdens het thuisduel met Notts County (4-2 winst) in de strijd om de League Cup. In januari 2013 kwam Sturridge over van Chelsea en zijn komst bleek een gouden zet, want afgelopen seizoen scoorde de aanvaller al tien keer in veertien competitiewedstrijden.

Maar Sturridge kampt met een dijbeenblessure, waardoor bondscoach Roy Hodgson heeft besloten om Lambert zijn basisdebuut te gunnen tegen Moldavië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen