Rooney is kritiek zat en toont foto's van fikse hoofdwond

Vanwege een hoofdwond opgelopen tijdens de training van Manchester United besloot Wayne Rooney zich afgelopen weekend af te melden voor de WK-kwalificatieduels met Moldavië (thuis) en Oekraïne (uit), maar de aanvaller baalt van de kritiek die hij te verduren kreeg.

Rooney is kritiek zat en toont foto's van fikse hoofdwond

In Engeland werd nogal lacherig gedaan. Verschillende media trokken de kwetsuur van Rooney in twijfel en vroegen zich af of de aanvaller wel in actie wilde komen voor het nationale team. Dat zorgde ervoor dat de 84-voudig international (36 doelpunten) foto's van zijn hoofdwond op Facebook plaatste, zodat iedereen kon zien dat het om een serieuze kwetsuur ging.


'Sommige mensen vragen zich af of ik mij nog wel wil inzetten voor de nationale ploeg', is de begeleidende tekst van Rooney bij de afbeeldingen van de hoofdwond. 'Maar er is niets dat ik liever zou willen dan de jongens helpen in deze WK-kwalificatiewedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen na het zien van deze foto's begrijpt dat ik niet in staat ben om voor Engeland in actie te komen.'

Rooney beleeft sowieso nog geen gelukkige start van het nieuwe seizoen. De 27-jarige aanvaller werd in verband gebracht met een vertrek, maar bleef Man Utd trouw. Een basisplaats wordt hem echter niet gegarandeerd door manager David Moyes, die Sir Alex Ferguson opvolgde.

In de eerste speelronde van de Premier League kwam Rooney tijdens het bezoek aan Swansea City (1-4) als invaller tot bijna een half uur speeltijd, maar een week later tijdens het thuisduel met Chelsea (0-0) speelde de aanvaller wél de volledige wedstrijd. Scoren deed hij niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen