Debutant bezorgt Engeland winst, België-Frankrijk onbeslist

Tot twee keer toe kwam Schotland op voorsprong, maar Engeland won uiteindelijk wel. Rickie Lambert kende op Wembley een onvergetelijk debuut. Het oefenduel tussen België en Frankrijk leverde geen winnaar op.

Engeland - Schotland 3-2
Voor de 111de keer speelden Engeland en Schotland tegen elkaar en 141 jaar na de eerste editie zorgden beide ploegen voor veel spektakel. Op Wembley zette James Morrison de bezoekers na elf minuten verrassend op voorsprong, maar kreeg daarbij hulp van doelman Joe Hart. Die ging enorm in de fout bij een op het oog houdbare inzet van de middenvelder.

Op aangeven van Tom Cleverly, die kort daarvoor een goede mogelijkheid gemist had, zette Theo Walcott de Engelsen in de 29ste minuut op gelijke hoogte. Maar vier minuten na rust kwam Schotland opnieuw op voorsprong in Londen. Na voorbereidend werk van Alan Hutton zorgde Kenny Miller voor 1-2. Vier minuten later maakte Danny Welbeck echter weer gelijk.

Lambert kwam in de 67ste minuut in het veld voor Wayne Rooney, die voor rust een treffer onterecht afgekeurd zag worden. De 31-jarige spits van Southampton beleefde een debuut om nooit te vergeten. Met een schitterende kopbal zorgde hij voor een overwinning van Engeland. Kort voor tijd was hij ook nog dicht bij een tweede treffer, maar de paal stond deze in de weg.

België - Frankrijk 0-0
De Rode Duivels stevenen af op directe plaatsing voor het WK volgend jaar in Brazilië en de ploeg van bondscoach Marc Wilmots putte ook vertrouwen uit de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk. België was in Brussel de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in de kansen te benutten. Vooral na rust was de thuisploeg heer en meester in het oefenduel.

Achtereenvolgens Kevin De Bruyne, Sébastien Pocognoli, Romelu Lukaku, Axel Witsel en Kevin Mirallas kregen kansen om België op voorsprong te schieten, maar zij slaagden er niet in om Hugo Lloris te passeren. Namens Frankrijk waren Karim Benzema en Olivier Giroud gevaarlijk, maar ook zij scoorden niet. Daardoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.