Hodgson laakt critici: 'We hebben alles in eigen hand'

De Engelse bondscoach Roy Hodgson begrijpt niets van de kritische reacties op het 0-0 gelijkspel van zijn ploeg tegen Oekraïne. Volgens de trainer zijn de verwachtingen van de buitenwacht te hoog.

Hodgson laakt critici: 'We hebben alles in eigen hand'

Door het gelijkspel behield Engeland zijn koppositie in Groep H en voorsprong van één punt op nummer twee Oekraïne. De nummers drie en vier uit de groep, Montenegro en Polen, zijn in de laatste twee WK-kwalificatieduels de tegenstanders van Engeland en maken nog volop kans op het bereiken van de eindronde. Montenegro heeft één punt minder dan Engeland, terwijl Polen drie punten achter staat.

Engeland heeft alles dus nog in eigen hand, tot blijdschap van Hodgson. 'Ik ben meer dan tevreden over onze uitgangspositie.' De bondscoach is niet te spreken over de kritische vragen van de pers na de 0-0 in Oekraïne. 'Als mensen er op rekenen dat wij een dergelijke tegenstander wel even oprollen, dan zal het lastig worden om hen ooit tevreden te stellen.'

'Ik blijf gewoon bij mijn mening dat 0-0 een uitstekend resultaat is. Toen ik voor de wedstrijd met enkele journalisten sprak, kreeg ik de indruk dat zij er hetzelfde over dachten. Ik vind het dus raar dat er nu wordt gedaan alsof dit een ondermaatse prestatie is. Er wordt aan voorbijgegaan dat ik voor deze interland zeven afmeldingen heb gekregen. Er waren dus veel spelers actief die normaal gesproken waarschijnlijk niet hadden gespeeld', vervolgt Hodgson, die vooral voorin moest improviseren door het geblesseerd afhaken van Wayne Rooney en Daniel Sturridge.

'Het is in onze groep nog erg spannend, maar we hebben alles nog in eigen hand en spelen twee keer op Wembley. Wat mij betreft ziet alles er positief uit', besluit de bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen