Piazon: 'En toen werd ik gewisseld, alleen ik'

Reacties

Het zijn zware weken voor Lucas Piazon, de smaakmaker van Vitesse uit de eerste seizoenshelft. Trainer Peter Bosz slachtofferde de huurling van Chelsea afgelopen zaterdag zelfs voor het duel met hekkensluiter Roda JC.

Piazon: 'En toen werd ik gewisseld, alleen ik'

Piazon (foto) werd aanvankelijk voor de tweede week op rij gepasseerd ten faveure van Christian Atsu. Hij mocht 25 minuten voor tijd invallen. 'Ik ben verantwoordelijk gehouden voor de wedstrijden die we hebben verloren', vertelt de geprikkelde Braziliaanse aanvaller aan Voetbal International. 'Geen probleem, iemand moet het op zich nemen. Het is oké, ik respecteer de staf en alle spelers. Ik zal hard blijven werken voor het team. Het team won vijf duels op rij niet en toen werd ik gewisseld. Alleen ik.' 

Vorige week kreeg Vitesse bezoek van Alexandre Gallo. De coach van de Braziliaanse beloftenploeg is bezig een selectie te formeren voor het befaamde jeugdtoernooi in Toulon van komende zomer én de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Ofschoon Piazon het moeilijk heeft bij Vitesse, wordt hij in zijn thuisland nog steeds gezien als een groot talent. 'We hebben gesproken over de Spelen', aldus Piazon. 'Het was een goed gesprek, ze volgen me vanuit Brazilië. Of ik daadwerkelijk Rio haal? Misschien, maar dan moet ik wel eerst meer gaan spelen bij Vitesse.'

Lees in Voetbal International deze week ook een uitgebreid verhaal over een andere Chelsea-huurling. De onlangs naar Arnhem gekomen aanvaller uit Burkina Faso, Bertrand Traore, kondigt aan dat Nederland snel zal zien waartoe hij allemaal in staat is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.